UKLJUČITE SE U NOVI PROJEKT UDRUGE KA-MATRIX: “NOVE IDEJE U STARIM PROSTORIMA – SOCIJALNO UKLJUČIVANJE KROZ KULTURU I UMJETNOST”

Udruga KA-MATRIX započela je s provedbom projekta “Nove ideje u starim prostorima – socijalno uključivanje kroz kulturu i umjetnost” sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda. Projektom se uključuju osobe starije od 54 godine kroz provedbu kulturno umjetničkih sadržaja. Kroz 15 mjeseci sudionici će prolaziti kroz kreativne radionice, posjećivati kulturno umjetničke sadržaje, a sve će završiti javnom prezentacijom zajedničkog rada. Projekt se odvija kroz tri glavne aktivnosti: produkciju i izvedbu mjuzikla, igrokaza u okviru srednjovjekovnog sajma i razvoj povijesnih šetnja Zvijezdom. Na sudjelovanje su pozvani svi građani stariji od 54 godine i koji imaju interes u navedenim temama.

Prva aktivnost uključuje osmišljavanje i produkciju vlastitog mjuzikla. Kroz osam mjeseci (sedamdeset treninga) učiti će se izvesti vlastito uglazbljeno djelo i plesna izvedba za koju će se ujedno izrađivati i potrebna scenografija. Aktivnosti se odvijaju se uz stručno vodstvo glazbenog producenta, pjevača i scenografa, dok je za plesni dio izvedbe odgovoran plesni klub st.ART. Uz aktivnost će se također posjetiti i Haus der Muzik u Beču, mjuzikl u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, predstava u Zorin domu te će biti organiziran posjet Muzeju suvremene umjetnosti i obrta. Sve će završiti produkcijom orginalnog mjuzikla samih polaznika.

Broj polaznika je ograničen, a prijave za sve zainteresirane se primaju do 14.10.2018. godine putem e-maila: info@ka-matrix.hr ili na 095/ 444 6880 s naznakom a) plesna izvedba; b) izrada scenografije. Prijave za srednjovjekovni igrokaz zaprimati će se u veljači 2019. godine, dok će prijave za Povijesne šetnje Zvijezdom biti otvorene u rujnu 2019. godine.

Ukupna vrijednost projekta je 539.224,35 kuna. Projekt se provodi uz financijsku podršku Europske unije (u iznosu od 458.340,69 kuna sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda) i Ministarstva kulture Republike Hrvatske (u iznosu od 80.883,65 kuna). Više informacija na: manuela@ka-matrix.hr.