Izlet na Stazu krša i kuša u organizaciji HPD Martinščak

Svi ljubitelji planinarenja s nestrpljenjem očekuju izlete kojih je u prošloj godini nažalost bilo manje od planiranog zbog epidemiološke situacije. No, boravak na zraku je uvijek zdrav, a o dobrobitima kretanja za ljudski organizam ne treba trošiti previše riječi. Stoga smo sigurni da će sve ljubitelje prirode razveseliti vijest da HPD Martinščak organizira izlet na Stazu krša i kuša u subotu, 20. ožujka 2021.

Staza krša i kuša započinje u Novom Vinodolskom, a završava na prijevoju Orljak (260 m nadmorske visine) između Jadranova i Drivenika. Ukupna dužina staze je 28 km, a većim dijelom prolazi niskim brdovitim grebenom prosječne visine otprilike 300 m nadmorske visine, koji odvaja Vinodolsku dolinu od mora. Greben je strm prema Vinodolskoj dolini, dok je nagib prema moru blag. Na prostoru Crikvenice greben presijeca vodeni tok rječice Dubračine. Staza pruža divne poglede na morsku obalu i otoke na Kvarneru, planine Velebit i Učku, jezero u Triblju, gradine u Driveniku i Grižanama te prolazi uz gradinu Badanj, kapelice Sv. Kuzam i Sv. Barbara i crkvu Sv. Jurja.

Polazak je u 6 sati iz Karlovca ispred Doma OSRH Zrinski.  Od opreme vam treba: standardna planinarska oprema, gojzerice, odjeća u skladu s vremenskim prilikama, zaštita od kiše i vjetra, planinarski štapovi, baterijska svjetiljka, fotoaparat, tekućina za piće, planinarski dnevnici

Obavezni dokumenti: planinarska iskaznica HPS-a, osobna i zdravstvena iskaznica.

Prijave i informacije: na sastancima društva kod vodiča i na broj mobitela uz uplatu akontacije u cijelosti

Vodič: Ivica Čepuran, 091-579-0941

Više informacija možete saznati na internet stranici Društva.