Nagrađeni filmovi 14. FourRiver Film Festivala i 26. Filmske revije mladeži dostupni online

Do 20. rujna pogledajte online najbolje od najboljih srednjoškolskih filmova s ovogodišnje Filmske revije mladeži i FourRiver Film Festivala. Kako bi festivalsko raspoloženje barem malo nastavili odlučili smo se za dodatne online projekcije nagrađenih filmova koje se mogu pogledati do 20. rujna na ovoj poveznici: https://frff.com.hr/screening-schedule/

  1. FourRiver Film Festival i 26. Filmska revija mladeži zatvoreni su u subotu, 11. rujna dodjelom nagrada koju je karlovačka publika pratila uživo u Urbanom parku Hrvatskog doma, a svi koji žele mogu pogledati snimku na poveznici https://frff.com.hr/screening-schedule/.

Grand Prix osvojio je španjolski film Zalij mi cvijeće u režiji JordiSanz uz obrazloženje žirija da je ovo jedan ozbiljan pristup intimnoj temi koja je ispričana preciznim, autentičnim i pronicljivim filmskim sredstvima.  Nagrada publike otišla je filmu Pisac čiju režiju potpisuju učenici Škole za grafiku, dizajn i medijsku produkciju iz Zagreba. Žutu zastavu, koju žiri mladih dodjeljuje filmu koji svojim temama i pričama najuspješnije i najuvjerljivije osuđuje nasilje, primio je film Pokreni solidarnost Medicinske škole Osijek.

Iako, zbog pandemijskih neprilika, nismo bili u cijelosti uživo, iz godine u godinu nas raduje interes publike. Dok je karlovačka publika svaki dan vjerno pratila natjecateljski program i večernje projekcije, bilježimo i vrlo veliki odaziv online publike. Tako je ove godine preko 10.000 korisnika pogledalo filmove iz natjecateljskog programa online.

Popis ostalih nagrada možete pronaći ovdje: https://frff.com.hr/awards/.

Kako bi ovo festivalsko raspoloženje barem malo nastavili, odlučili smo se za dodatne online projekcije nagrađenih filmova koji se mogu pogledati još ovaj tjedan na ovoj poveznici: https://frff.com.hr/screening-schedule/