LAG Vallis Colapis provodi dugoročni internacionalni projekt u Dugoj Resi – 17. 9. susret mladih iz 5 zemalja

LAG Vallis Colapis provodi dugoročni internacionalni projekt “Cities of YOUth: povećanje uloge mladih u razvoju turističke infrastrukture”, a što je rezultat suradnje organizacija civilnog društva usmjerenih na mlade iz pet zemalja: Armenije, Ukrajine, Gruzije, Češke i Hrvatske – time se želi mladima pružiti potpora za učenje i samoostvarenje.
Projekt se provodi od prosinca 2019. do ožujka 2022. (određene aktivnosti su nam odgođene i projekt je produžen zbog već znane COVID-19 situacije, pa je 90% radionica po projektu sa mladima iz dugoreškog kraja provedeno online, a samo par u prostoru Demokratskog rasadnika Duge Rese) uz potporu Europske komisije u okviru programa Erasmus KA2 – izgradnja kapaciteta u području mladih.
Cilj projekta je povećati ulogu i uključenost mladih u izgradnju njihovih zajednica aktivnim uključivanjem u razvoj turističke infrastrukture.
Sudionici iz četiri zemlje, uz nas, (dakle, osobe iz različitih sektora koje rade s mladima a vezano za turizam i poduzetništvo iz Hrvatske, Armenije, Gruzije, Češke i Ukrajine – ukupno 22 osobe) boravit će u Karlovcu od 16. – 22. rujna, dok će 17. rujna u 14:30 posjetiti Dugu Resu, Grad Dugu Resu, Prostor za mlade udruge Agora, kao i obalu Mrežnice. Tako ćemo se upoznati sa radom Gradske uprave te turističke zajednice, Savjetom mladih, odnosno općenito politikama za mlade, a susretu će biti prisutni i gospodarstvenici.
17. rujna u 14:30 bit ćemo u prostoru Gradske vijećnice u Dugoj Resi.
 
Nakon Duge Rese osobe koje rade s mladima će posjetiti i Ogulin, Ozalj, Zagreb i Karlovac (21. 9.), a susret mladih iz 5 zemalja u polju turizma završava 22. rujna.