Tečaj filmske umjetnosti u Kinoklubu Karlovac

Kinoklub Karlovac i ove godine organizira besplatan Tečaj filmske umjetnosti za filmske
početnike namijenjen svim zainteresiranim osobama željnim filmskog znanja. Radionice
će se održavati u prostoru Kinokluba Karlovac, Frana Kurelca 4. Prvi sastanak s
polaznicima bit će održan 16. listopada 2021. u 10:00.

Polaznici će u periodu od tri mjeseca učiti kako nastaje film, odnosno bit će upoznati sa svim procesima stvaranja kratkometražnog igranog filma. Tečaj filmske umjetnosti zamišljen je kao kombinacija teorijskog i praktičnog dijela s naglaskom na učenje kroz praksu. Na kraju radioničkog programa polaznici će dobiti potvrdu o sudjelovanju te će se njihov rad distribuirati na filmske festivale.

Nakon uvodnog predavanja o osnovama filmskog jezika, slijedi razrada ideja te pisanje
sinopsisa, scenarija i knjige snimanja. U praktičnom dijelu polaznici će naučiti osnove rada s kamerom, kako snimiti zvuk te postaviti rasvjetu. Završni dio je montaža snimljenog materijala te kratka edukacija o postprodukciji. Film nastao u sklopu Tečaja bit će prikazan na Premijeri godišnjeg filmskog stvaralaštva u organizaciji Kinokluba. Tijekom trajanja Tečaja bit će organizirane i filmske gledaonice kratkometražnih filma uz analizu koje će prolaznicima pružiti dodatno znanje.

Voditelji Tečaja filmske umjetnosti ujedno su članovi udruge koji dugi niz godina i sami polaze razne filmske radionice, snimaju autorske filmove te sudjeluju u provedbi projekata unutar udruge. Kinoklub Karlovac udruga je mladih koji se bave audiovizualnom umjetnošću, s ciljem promicanja filmske i video kulture i srodnih umjetnosti.

Prijaviti se možete online ispunjavanjem prijavnice https://forms.gle/utRDBMQLHa6dc6qK6 ili putem maila: kinoklubkarlovac.info@gmail.com

Organizator edukativnog programa je Kinoklub Karlovac uz potporu Zajednice tehničke kulture Karlovac i Zaklade “Kultura nova”.