Izložba kreativnih radova djece i odraslih osoba iz udomiteljskih obitelji Karlovačke županije “To smo mi”

Pozivamo vas da razgledate postav izložbe kreativnih radova djece i odraslih osoba iz udomiteljskih obitelji Karlovačke županije “To smo mi” od 14. 10. do 14. 11. 2021. godine u Izložbenom salonu “Ljudevit Šestić” Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić” Karlovac, Ljudevita Šestića 1. Biti će izloženo stotinjak radova u različitim tehnikama oblikovanja, dekoracijama i načinima izrade, a svaki od izloženih radova predstavlja svoga kreatora i njegovu kreativnost. Ovom se izložbom želi ljudima približiti pojam udomiteljstva te pokazati koliko su korisnici udruga kreativni i koje sve talente posjeduju.

Radovi su napravljeni na radionicama koje su se odvijale u okviru projekta “Poticanje kreativnosti”, a financirala ih je gradska tvrtka Vodovod i kanalizacija d.o.o. Cilj ovog projekta poticanje je djece i odraslih osoba da pokažu svoju kreativnost. Radionice su posebno pomogle djeci da se međusobno upoznaju i povežu te da osvijeste kako ima još djece smještene u udomiteljskim obiteljima.

Udruga “Život s osmijehom” okuplja 25 udomiteljskih obitelji za djecu i 28 udomiteljskih obitelji za odrasle osobe na području Karlovačke županije. Cilj rada joj je promoviranje udomiteljstva i ukazivanje na pravo svakog čovjeka, bilo koje životne dobi, da živi u obitelji. Udruga djeci želi pružiti kvalitetnije školovanje i pomoć pri zapošljavanju nakon škole, a starijima i nemoćnima donijeti radost života, da osjete da nisu sami i da budu prihvaćeni.

Čovjek nikada nije viši nego kad klekne da bi pomogao djetetu. (Abraham Lincoln)