ZEMALJSKI RAJ ZA GURMANE I IZLETNIKE KRIJE SE NA ŽUMBERKU

„Obronci tvoji i planine, suncem su obasjani, krase te šume i livade, potoci raspjevani!“

„Haj, haj, haj, divan je Žumberak kraj!“, kaže jedna stara pjesma koja u srcu svakog Žumberčana probudi ponos i sjetu. No što je to tako predivno na Žumberku? Odgovor je – sve! Gore i livade, šumski gajevi i razigrani potočići, splet prirodnih ljepota i narodne baštine uvijek iznova očaraju svakog putnika. Smješten blizu Zagreba i Karlovca, Žumberak je mamac i izvrstan izbor za razne obiteljske izlete, lijek za stres i boljke modernog života.

I kao da te ljepote nisu dovoljne, svaki posjetitelj otkriva i bogatu gastronomsku ponudu koja sjedinjuje okuse i mirise ovoga kraja. U samom srcu Parka prirode Žumberak, u živopisnom mjestu Žamarija, ponosno goste dočekuje Bistro Žumberački raj. Moderno uređen u stilu koji spaja suvremenost i tradiciju, izgrađen na temeljima starog obiteljskog gospodarstva, Žumberački raj pruža jedinstvenu priliku uživanja u vrhunskim jelima od izvornih i svježih namirnica te domaćim vinima iznimne kakvoće. Specijalitet kuće je nadaleko poznata pastrva iz vlastitog uzgoja zbog koje tu dolaze mnogi ljubitelji riječne ribe.

O janjetini i odojku, tim simbolima hrvatskog hedonizma ne treba previše pričati. Uzgoj na plodnim pašnjacima i voda s bistrih žumberačkih izvora osiguravaju meso jedinstvenog okusa i nenadmašne kakvoće. Na Vas čekaju i domaće kobasice, razni suhomesnati proizvodi, povrće i namirnice iz ekološkog uzgoja koje ne zna za pesticide i herbicide. Slasni kolači i raznovrsne slastice po izvornoj tradicionalnoj recepturi vratit će Vas u dane djetinjstva te Vas još jednom uvjeriti kako je domaće ipak domaće!

Naša dobra stara frankovka i razna bijela vina dobivaju se iz grožđa koje okupano svježom rosom zrije pod toplim žumberačkim suncem. Poslužuje Vas ljubazno osoblje koje ne samo da zna svoj posao već će Vam sa zadovoljstvom ispričati sve o tajnama Žumberka te Vas uputiti na sve zanimljive lokalitete u okolici. A takvih je uistinu mnogo!

Mračna Pogana jama izazov je za sve pustolove i istraživače, a zanimljive znamenitosti iz rimskih i hrvatskih srednjovjekovnih vremena, poput starog grada Žumberka oduševit će sve poštovatelje kulture i povijesti.

Gospodarstvo Žumberački raj za sve svoje posjetitelje osigurava i konje, a za najmlađe i ponije. Jahanje ovim romantičnim prostranstvima, istraživanje skrivenih žumberačkih kutaka na konjima iskustvo je koje se ne zaboravlja! Ako se želite malo odmaknuti od svega, možete odmoriti tijelo i duh u ladanjskoj kućici na 980 metara nadmorske visine. Vrhunski pogled i svjež zrak dolaze besplatno!

Što god želite, vrhunske delicije, bijeg od stresa i grada, istraživanje prirode i povijesnih znamenitosti, Žumberak i Bistro Žumberački raj nameću se kao izvrstan izbor i izvor nezaboravnih uspomena!

Kontakt:

Bistro Žumberački raj

Žamarija 1a

10455 Kostanjevac, Republika Hrvatska

Tel.:01/6272-033

Mob.: 098/696-821

E-mail: zumberackiraj@gmail.com

Web stranica: http://www.zumberacki-raj.com.hr

Facebook: https://www.facebook.com/zumberacki.raj/