KAKO DO SLUŠNOG APARATA?

Kad razgovarate s prijateljima stalno ih molite da dva puta ponove to što su rekli? Obitelj Vam govori da u posljednje vrijeme pričate glasnije no inače? Nažalost, to su jedni od prvih simptoma poteškoća sa sluhom od kojih boluje preko pola milijuna osoba u Hrvatskoj, a mogu itekako narušiti kvalitetu života.

Renomirana tvrtka Bontech Research Co. iz Splita čija se poslovnica u Karlovcu nalazi na adresi Andrije Štampara 6, vodeći je hrvatski proizvođač i distributer revolucionarnih slušnih aparata. Spoj vrhunske svjetske tehnologije i dugogodišnjeg iskustva rezultirao je rješenjima pomoću kojih ćete opet uživati u omiljenoj glazbi, bez ikakvih poteškoća razgovarati s prijateljima, dobro čuti i još bolje razumjeti.

Kada je potrebno otići na kontrolu sluha? Kome se obratiti i gdje nabaviti slušno pomagalo? Koji je proces dobivanja slušnog aparata? Kako održavati slušni aparat?

Proces dobivanja slušnog aparata je nepoznat mnogim ljudima koji do sada nisu imali iskustva ili potrebe za njima. Kada se ipak odluče poboljšati svoj sluh sa slušnim aparatom, razumljivo je da imaju mnoga pitanja na koja trebaju odgovore. No, često se dogodi da ne mogu pronaći njima bitne informacije ili im je za to potrebno mnogo vremena.

Neinformiranost i novonastale situacije obeshrabruju, te samim time stvaraju plodno tlo pogodno za odustajanje. Upravo smo radi neinformiranosti odlučili u suradnji s našim otoakustičarima, sažeti u 10 koraka sve potrebne informacije glede procesa dobivanja slušnog aparata.

1 – PRIZNANJE

Gubitak sluha počinje neprimjetno, te ga najčešće na početku i ne zapazimo. Ipak, s vremenom osjetimo razna upozorenja na koja trebamo reagirati. Događa li vam se da propuštate bitne telefonske pozive jer ne čujete telefon? Slušate li glasnije radio ili televiziju, jer ne čujete dobro zvuk? Postaju li vam teški razgovori s prijateljima i vama bliskim osobama, baš zato što ih ne razumijete i često vam se pojavi potreba za ponavljanjem izrečenog? Upravo su ovo situacije koje nam ukazuju na oštećenje sluha. Kako se oštećenje ne bi povećalo i dovelo do trajnog oštećenja, potražite pomoć. Priznamo li si na vrijeme da imamo problema, moći ćemo zaštititi sluh od daljnjih oštećenja.

2 – DOLAZAK U BONTECH

Od svih pojedinaca s oštećenim sluhom, približno jedna četvrtina koristi stručnu pomoć. Nemojte biti dio ove statistike i ne dopustite sebi izostanak niti jednog bitnog zvuka, te osigurajte svome sluhu najbolju zaštitu. Bontech-ovi stručni otoakustičari stoje vam na usluzi u 30 poslovnica diljem Hrvatske. Dogovorite svoje besplatno testiranje kako bi dobili stručnu procjenu zdravlja vašeg sluha.

3 – TESTIRANJE

Zanemarite li zdravlje svoga sluha, posljedica može biti oslabljenja sposobnost slušanja, razumijevanja i komuniciranja. Zato u Bontech-u omogućuju besplatno testiranje sluha za pravovremeno otkrivanje eventualnih oštećenja. Kako bi vam bilo što ugodnije, na testiranje možete doći sa svojim/om suprugom, u pratnji vaše djece ili prijatelja. Za sve one koji nisu u mogućnosti doći na besplatno testiranje sluha, te ako postoji opravdan razlog, Bontech pruža i mogućnost testiranja na kućnoj adresi, kako nitko ne bi bio uskraćen provjere sluha. Osjetilo percepcije zvukova jedno je od osnovnih osjetila koja nas vode kroz život, stoga ga se nikako ne smije zanemariti.

Audiometrija omogućuje provjeru mogućeg gubitka ili oštećenja sluha. Provodi se u tihom okruženju kroz razgovor s vama, te traje manje od pola sata. Pri testiranju se koristi audiometar, uređaj pomoću kojega se mogu odrediti najtiši zvukovi koje osoba može čuti i oni se naposljetku grafički prikazuju na audiogramu. Radi se, dakle, o bezbolnom i pouzdanom načinu testiranja sluha uz pomoć tonova različitih frekvencija i različite jačine. U slučaju da je sluh oštećen, rezultat testa pokazat će tip i jačinu oštećenja, te naznačiti eventualnu potrebu za slušnim pomagalom.

4 – ISPROBAVANJE SLUŠNIH APARATA I ODABIR NAJBOLJEG ZA VAS

Bontech svojim korisnicima omogućuje isprobavanje različitih slušnih aparata prije odabira onoga pravoga. Isprobavanje će omogućiti da provjerite mogućnosti slušnih aparata i razlike među njima. Tako možete provjeriti koji vam aparat zaista najbolje odgovara. Bontech zato u ponudi ima slušne aparate različitih funkcionalnosti, estetike i cijena.

5 – PROBNI PERIOD NOŠENJA ZA POJEDINE SLUŠNE APARATE

Razumljivo je da ljudi koji do sada nisu imali iskustvo nošenja slušnog aparata, ne mogu imati jasnu predodžbu o tome kako je zaista i nositi ga. Zapravo, nisu ni svjesni da je u svijetu slušnih aparata došlo do velikog tehnološkog napretka i povećanja mogućnosti. Danas postoje pomagala koja su neprimjetna i pružaju najbolju jasnoću zvuka i najsuvremeniji način rada. Upravo zato, u Bontech-u, pojedine slušne aparate možete isprobati kroz nekoliko dana i kod kuće. U probnom periodu možete se uvjeriti u prednosti nošenja slušnog aparata i je li ono zaista najbolje za vaš sluh.

6 – ODLUKA

Uz savjete Bontech-ovih stručnih otoakustičara ili probnog roka nošenja za pojedine slušne aparate, odluku je sada zaista lako donijeti. Na vama je samo da vašu odluku provedete u djelo i prihvatite najbolji slušni aparat. Uz Bontech izaberite najbolji aparat koji će postati dio vašeg života i time najbolji oslonac za vaš sluh.

7 – IZRADA ODABRANOG APARATA

U Bontechu možete nabaviti slušni aparat koji je odmah spreman za upotrebu ili aparat koji se izrađuje isključivo prema otisku vašeg uha. Ako ste se odlučili za slušni aparat za koji je potrebno uzeti otisak vašeg uha naši stručnjaci će uz najmoderniju 3D tehnologiju izraditi slušni aparat i prilagoditi ga isključivo vama! Odabrani aparat ćemo optimalno prilagoditi jedinstvenim slušnim potrebama svakog korisnika.

8 – GODIŠNJA KONTROLA

Redovne su kontrole bitne za očuvanje kvalitete vašeg sluha, stoga preporučujemo da ih ne izbjegavate. U Bontech –u su godišnje kontrole besplatne. Našim je otoakustičarima zadovoljstvo susresti vas ponovno i provjeriti stanje vašeg sluha. Na godišnjoj kontroli možete saznati je li se vaš sluh promijenio i treba li vaše pomagalo servisirati ili prilagoditi.

9 – BESPLATNI SERVIS

Za sve Bontech-ove slušne aparate dobiti ćete detaljne upute o korištenju i održavanju. Naime, pravilno održavanje bitno je za kvalitetu zvuka. No, kako bi vam osigurali najbolju podršku i nakon kupnje naši su vam stručnjaci na raspolaganju za sva pitanja, te prvu godinu dana osiguravamo vam i besplatan servis.

10 – UŽIVANJE U SVIM ZVUKOVIMA

U trenutku kada odaberete svoj slušni aparat, sve se mijenja! Sada možete bezbrižno uživati u svim zvukovima, pa i onim najtišim i opuštajućim. Brojne su prednosti nošenja slušnog aparata, koji će vam znatno olakšati svakodnevicu. Bilo da se radi o zvonu na kućnim vratima, zvonjavi telefona ili informacijama koje želite čuti na televiziji i radiju, niti jedan zvuk neće biti izostavljen. Nesporazumi i nerazumijevanje, pasti će u zaborav.

BONTECH – Prijatelj za cijeli život!

Kontakt:

Bontech Research Co. d.o.o.

Antuna Branka Šimića 48, 21000 Split

Besplatni info telefon

0800 44 66

Tel.: 021/371-505

Fax.: 021/371-849

E-mail: info@bontech.hr

Web stranica: http://bontech.hr

Facebook: https://www.facebook.com/Bontech.hr/

POSLOVNICA KARLOVAC

Andrije Štampara 6

47000 Karlovac

Tel.: 047/416-565

E-mail: karlovac@bontech.hr

Radno vrijeme:

Pon-pet 7.00-15.00h