ABRAZIJA ZUBI ČETKICOM – NOVA BOLEST DANAŠNJICE

Jedan od važnih koraka do lijepog i zdravog osmijeha je svakako pranje zubi. Međutim puno je važnije pravilno pranje zubi od samog broja pranja.

Kako je općepoznato da ni u čemu nije dobro pretjerivati tako je i s pranjem zubi. Zbog pretjeranog i prečestog agresivnog četkanja zubi može doći do oštećenja cakline, osjetljivosti zubi  i povlačenja zubnog mesa. Do povlačenja zubnog mesa dolazi zbog agresivnog četkanja zubi pretvrdim četkicama. Mekane ili srednje tvrde četkice s gustim vlaknima idealan su izbor uz pravilno četkanje zubi.

Povlačenje zubnog mesa u današnje vrijeme je problem više neko ikad prije i smatra se novom bolesti današnjice. Osim što je estetski problem, zbog izloženosti vanjskim utjecajima zubi postaju osjetljiviji a samim time povećan je rizik od ispadanja zubi. Lagana bol, u dodiru s hladnim ili vrućim napitcima pojavljuje se često, ali i ne mora, već je samo oboljelo zubno meso otečeno, crvene boje, a kod pranja zubi može doći do krvarenja. Kako bi spriječili ove probleme potrebna je pravilno četkanje srednje tvrdom ili mekom  četkicom, odgovarajućom pastom za zube koja ne sadrži  agresivne sastojke i redovita kontrola kod odabranog doktora dentalne medicine.

Kako je područje dentalne medicine danas izrazito napredovalo raznom tehnikama i najnovijom tehnologijom može se riješiti ovaj problem ukoliko se pravovremeno pristupi liječenju kako ne bi došlo do gubitaka zubi. 

Izvor : Dentalni implantološko protetski centar Hurčak

https://dipc.hr/