IGOR GEC NOVI TRENER PRVE MOMČADI NK ILOVAC!

Završetkom prošle turbulentne sezone u kojoj je ostvaren plasman na tek 8. mjesto 1. ŽNL NSKŽ te uz čak tri trenera koja su tijekom sezone vodila momčad, dosadašnji trener prve momčadi Ante Šulentić završio je svoj treći mandat na klupi kanarinaca te će karijeru nastaviti u omladinskom pogonu trećeligaša Nk Vinogradara iz Mladine gdje će preuzeti kategoriju kadeta.

Odlukom uprave Kluba, novim trenerom imenovan je IGOR GEC, voditelj škole nogometa i dugogodišnji trener mlađih uzrasnih kategorija NK Ilovac kojemu će to biti prvo iskustvo u samostalnom vođenju seniora. Osnovni cilj u novoj natjecateljskoj sezoni 2019/2020 je omasoviti igrački kadar kvalitetnim mladim igračima koji gravitiraju klubu, ali i afirmirati nekoliko perspektivnih juniora iz vlastite škole nogometa, čime bi se vratili u vrh poretka što Nk Ilovac imidžem i tradicijom zaslužuje kao drugi klub grada Karlovca. Obzirom na dugogodišnji rad u klubu Igor Gec procijenjen je kao osoba koja najbolje poznaje način rada i situaciju u klubu i momčadi.

Dužnost je svih u klubu vratiti momčad u sam vrh županijskog nogometa, a uvjerenja smo da kvalitete uz naporan i stručan rad za bolji plasman u budućnosti itekako ima. Igor Gec tako će u novoj sezoni uz dužnost voditelja škole nogometa obnašati i dužnost prvog trenera. Početak priprema seniorske ekipe najavljen je za posljednji tjedan u srpnju kada je na rasporedu nastup na tradicionalnom turniru za poginule branitelje Turnja u organizaciji Nk Korana, dok će raspored ostalih pripremnih utakmica biti poznat naknadno.

Odlasci igrača u dosadašnjem tijeku prijelaznog roka nisi zabilježeni, tek je odlazak u igračku mirovinu najavio dugogodišnji kapetan kanarinaca JOSIP GRUBEŠIĆ. Što se tiče dolazaka u tijeku su razgovori sa nekoliko mladih igrača u cilju pojačavanja momčadi i definiranja kadra za prvenstveno natjecanje, a više detalja bit će poznato nakon prve prozivke igrača. Početak natjecanja 1. ŽNL NSKŽ predviđen je za 25. kolovoza što će biti potvrđeno na planumu klubova krajem srpnja.