RIJEŠITE PROBLEME U RAZVOJU DJETETA U NOVOOTVORENOM NEUROARTU

Primijetili ste da Vaše dijete ima poteškoće s posjedanjem ili prohodavanjem? Možda mu smetaju glasni zvukovi ili se teško koncentrira? Nemojte čekati, već se obratite stručnjacima za razvoj djece u kabinetu za potporu cjelokupnog razvoja NEUROART. Pomoći će Vam u otkrivanju problema u razvoju i pronalaženju njegovog rješenja!

72982757 103227431105469 8734445252074536960 N

Od 21. listopada  grad Karlovac dobiva jedinstveno mjesto specijalizirano za podučavanje djece na području razvoja motorike i senzorike. NeuroArt će pružati usluge namijenjene primarno djeci, ali i roditeljima te drugim članovima obitelji kako bi naučili pravilno postupati s djetetom i prilagoditi okolinu njegovim potrebama prema načelima rane intervencije.

Roditeljstvo je najsloženiji zadatak odraslog čovjeka jer je svako dijete jedinstveno, a roditelji moraju razviti niz vještina i ponašanja koja im pomažu u razumijevanju jedinstvenosti temperamenta i potreba svog djeteta. Međutim, u nekim slučajevima potrebno je obratiti se profesionalcima kako bi otkrili probleme pa tako i načine kako ih rješavati.

Rana intervencija je sustav usklađene rane podrške djetetu i obitelji čim su prepoznati rizici za uredni razvoj djeteta, a obuhvaća edukaciju, tretman i savjete za djecu od rođenja do 7 godina. Zato nikako ne odgađajte i potražite pomoć na vrijeme kako bismo čim prije pronašli najbolje rješenje!

Treba znati da u trenutku rođenja razvoj dječjeg mozga nije dovršen, već se u prvih nekoliko godina života ubrzano razvija i dijete uči mnogo novih stvari. U slučaju ranih ozljeda mozga oštećene funkcije neće se razviti bez primjerene i prilagođene vanjske stimulacije. Zato je nužna kvalitetna podrška djetetu, ali i cijeloj obitelji.

Iznimno je važno da kontinuirano pratite cjelokupni razvoj svog djeteta budući da se stvarne posljedice traume mogu uočavati i nakon što dijete svlada prve korake te one ne moraju biti vezane samo uz motorički razvoj.

Roditelji često cijelo predškolsko razdoblje provedu ne razmišljajući o tome da, osim motorike, njihovo dijete na još nekim područjima svog razvoja osjeća posljedice teškoća koje su se javile pri porodu.

Neke neurorazvojne teškoće kao što su: kašnjenje u usvajanju motoričkih zadataka, hiperaktivnost, nedostatak pažnje, nespretnost, teškoće čitanja, pisanja i računanja, teškoće u ponašanju mogu se uočiti već u predškolskoj dobi, ali se kao takve ne prepoznaju ili zanemaruju. Ukoliko je dijete nespretno, nesamostalno u hranjenju, oblačenju, nezainteresirano za crtanje, loše drži olovku, ne može rezati po crti ili loše boja unutar označenog prostora, nema dovoljno razvijen govor, kratkotrajno zadržava pažnju, često mijenja sadržaje interesa, ne završava započete aktivnosti, voli se osamljivati, teže ostvaruje kontakt s vršnjacima, teže pamti riječi pjesmica i slično, ne treba čekati već je potrebno potražite stručne savjete za dobrobit svog djeteta!

Čekanjem se gubi dragocjeno vrijeme, jer je rana intervencija važna zbog činjenice da djeca svladavaju vještine i znanja određenim redoslijedom te je bitno započeti s vježbama poticanja razvoja prije nego kod djeteta nastane značajno odstupanje u razvoju.

Praktičarka rane intervencije bacc. physioth Iva Barić u svom će NeuroArt – kabinetu za potporu cjelokupnog razvoja provoditi postupke procjene djece kod kojih postoji sumnja na razvojna odstupanja. Nakon procjene i analize kvalitete spontane motorike djeteta, dobit ćete upute za pravilno postupanje, tretman i praćenje razvoja svog djeteta.
Iva je svoj životni poziv otkrila volontirajući u programima s djecom s teškoćama u razvoju. Višegodišnje iskustvo, stručno osposobljavanje i niz edukacija rezultirali su profesionalnim pristupom djeci i njihovim roditeljima te odličnim rezultatima u razvoju djece!

Zapamtite – svijest roditelja i rana intervencija pravi su put do dobro razvijenog i naprednog djeteta!

Radno vrijeme je prema dogovoru.
Obratite se s povjerenjem!

Neuroart Banner 1 1

KONTAKT:

NeuroArt – kabinet za podršku cjelokupnom razvoju
adresa: Luščić 6a, 47000 Karlovac
telefon: 099 439 3420
web: www.neuroart.hr
e-mail: info@neuroart.hr
facebook: NeuroArt – kabinet za podršku cjelokupnom razvoju