Udruge CARPE DIEM uključuje se u humanitarnu kampanju (Ž)bicom do trice

Facebook Event Cover Ivanic Grad 1

Humanitarnu kampanju organizira Regionalni volonterski centar Osijek u suradnji sa Zakladom Slagalica, Zakladom Srce grada Osijeka i Legama za djecu superjunake, a riječ je o kampanji prikupljanja sredstava za opremanje sportske dvorane Doma za odgoj djece i mladeži Osijek.

Biciklističko – filantropski tandem ponovno kreće u dugu vožnju biciklom. Igor Toman i Ivica Lenard ovoga će puta svoje kilometre donirati korisnicima Doma za odgoj djece i mladeži iz Osijeka. Kroz 24 sata vožnje Hrvatskom donirat će oko 400 km, a financijski cilj kampanje je prikupiti 17.000 kuna. Prikupljenim sredstvima u kampanji postavit će se koš u dvoranu Doma za potrebe sportsko-rekreacijskih aktivnosti korisnika. Protagonisti kampanje vozit će 24-satnu rutu 15. – 16. rujna kroz veće gradove Hrvatske do Delnica (možda i dalje), a jedna od stanica bit će im Karlovac.

Kampanja „(Ž)bicom do trice“ želi naglasiti kako su i djeca navedene ustanove jednako važna, kako imaju iste potrebe za rekreacijom i druženjem kao i sva druga djeca. Pokušajmo im uključivo i solidarno pomoći da zajedno dođemo do istog cilja – osmijeha nakon zabijene trice na novom košu. Udruga Carpe Diem pridružuje se ovoj kampanji jer često surađujemo sa domovima u Karlovcu i znamo koliko je važno da djeca i mladi dobiju adekvatne uvjete za aktivnu rekreaciju, bolju socijalnu povezanost i da se općenito rad domova približi javnosti.

Igor i Ivica na vožnju kreću 15. rujna iz Osijeka. U Karlovcu ih očekujemo 16.9.2020. oko 13 sati, a dočekat ćemo ih na Šetalištu dr. F. Tuđmana, ispred Glazbenog paviljona gdje ćemo ih pozdraviti, upoznati se s njima i dati im podršku za nastavak puta.

Vožnju možete pratiti na službenim stranicama i društvenim mrežama Zaklade Slagalica, Zaklade Srce grada Osijeka i Volonterskog centra Osijek. U kampanju se mogu uključiti svi zainteresirani pojedinci i organizacije koji bi otkupom odvezenih kilometara donirali financijska sredstva u skladu sa svojim mogućnostima. Iznos otkupljenih kilometara možete uplatiti putem bar kodova koji se nalaze na donatorskoj platformi doniraj.org. Kampanja traje do 20. rujna.

Svi ste pozvani da se priključite, a detaljniji plan puta možete pronaći ovdje.