Mjesec hrvatske knjige 2020. u karlovačkoj knjižnici

Pozivamo vas da nam se pridružite na manifestaciji Mjesec hrvatske knjige 2020. kojoj se već tradicionalno priključuje i karlovačka knjižnica. Ovogodišnja je manifestacija posvećena planetu Zemlji, a moto je Razlistaj se!

Iako se iz knjižnica uvijek čuje glas za poticanje čitanja, tijekom tih mjesec dana, od 15. listopada do 15. studenoga, koliko svake godine traje manifestacija, nastoji se još intenzivnije govoriti i na državnoj razini, ali i u lokalnim sredinama o knjizi i čitanju, a kroz raznovrsne programe knjižnice lokalno uključuju i građane. Cilj manifestacije je istaknuti iznimnu važnost knjige, ali i knjižnica kao mjesta javnog i slobodnog pristupa koja se sve više približavaju građanima.

 Knjižnica vam nudi bogat program u nekim novim formatima, ali i onim tradicionalnim, poneki u knjižnicama, poneki van nje, a poneki virtualno. Za svakog ponešto 🙂.

Očekuje vas pet književnih susreta (s Vladimirom Becić, Goranom Blaževićem, Kristijanom Vujičićem, Ivanom Francišković Olrom i Josipom Fabinom), zatim brojne izložbe (izložbe fotografija “Tko čita, skita!” i “Mobitel nije samo selfie”, izložba “Poljepšanje grada – kako je Karlovac procvjetao”, izložba za djecu “Život drveća – tajne i zanimljivosti”, virtualna izložba s istoimenog natječaja “Što nikne kad ‘posadiš’ priču?”, izložbena vitrina “Razlistaj se!” i virtualne izložbe dječjih radova na temu virtualnih pričaonica), pet virtualnih pričaonica na kojima će se čitati priče u zelenim nijansama, zatim dva kviza (za djecu “Zelena baština” i odrasle “Razlistana pitanja”), susret članova Kluba ljubitelja poezije “Stihom u srce”, Escape Room “Panda, Falco i misterij ukradenih knjiga” i događanje “Poklon izložba / Darilna razstava” u okviru manifestacije Slovenski dani u Karlovcu.

http://www.gkka.hr/mjesec-hrvatske-knjige-2020-u-karlovackoj-knjiznici/

http://www.gkka.hr/wp-content/uploads/2020/10/MJESEC-HRVATSKE-KNJIGE-2020-uz-plakat.pdf

http://www.gkka.hr/wp-content/uploads/2020/10/najava.pdf