Dnevno druženje oko scene (DOS #4)

Savez udruga KAoperativa organizira četvrto izdanje tradicionalnog Druženja oko scene – DOS #4. Ovogodišnje izdanje događaja odvijati će se u prostoru novouređenog Urbanog Parka, a programima su zastupljene sve skupine korisnika, od djece, starijih pa do četveronožnih ljubimaca!
KA-MATRIX – udruga za društveni razvoj organizira umjetničko – rekreacijski program Grand prix eksperimental art challenge 2020. s početkom u 10:00 sati u prostoru Urbanog parka. Program je osmislio umjetnički kolektiv RFEC – Radikalna frakcija eksperimentalnog crtanja:
Grand prix eksperimental art challenge 2020. je umjetničko – sportsko natjecanje kojim se kroz zabavni i edukativan sadržaj uči nove, inovativne i eksperimentalne umjetničke prakse povezane s istraživanjem fizikalnih i kemijskih eksperimenata i likovnom izražavanjem (korištenje željezne prašinom, magneta, ogledala, metalne folije i sl.).
KA-MATRIX poziva zainteresirane da se prijave za sudjelovanje na e-mail info@ka-matrix.hr, telefon 095 444 6880 ili osobno na Malu scenu HD tijekom radnog vremena.
U prijavi je potrebno navesti ime i prezime, godinu rođenja i kontakt. Prijave se šalju do 14. listopada 2020. godine.
Od 13:00 u Parku počinje PASkiranje: ovaj je dio DOS-a posebno namijenjen psima i njihovim vlasnicima, u okviru programa prikupljati će se donacije za udrugu Najbolji prijatelj i inicijativu MICEK, promovirati će se rad lokalnih obrta za poboljšanje kvalitete života ljubimaca, dijeliti besplatni uzorci i otvarati prva karlovačka “knjižnica za štapove”.
Program se ostvaruje u suradnji s Veterinarskom ljekarnom Karlovac.
Na DOS-u Panovci organiziraju radionicu i buvljak:
na radionici HERBARIJ ZA PONIJETI izrađuju se prijenosni herbariji koji će dobro doći svim malenim zaljubljenicima u prirodu.
Radionica je na rasporedu od 14.30 do 16 sati, namijenjena je uzrastu 5+, a prijave su obavezne na eko-pan@eko-pan.hr
Redovan IMAM, DAM – DOBRO SAM buvljak poziva i okuplja sve koji žele prodavati, razmjenjivati i poklanjati viškove odjeće, obuće, knjiga, igračaka i ostalih manjih predmeta. Potrebno je ponijeti stolić, ili kutije za stvari, prijave za buvljak nisu obavezne, a kako se ovog puta u parku održava i događaj PASkiranje, sve izlagače pozivamo da dio prihoda od prodaje doniraju udruzi Najbolji prijatelj i inicijativi MICEKI. Buvljak počinje u 15 sati (sudionici koji izlažu, dođite koju minutu prije.)
SITOSTATION je program incijative mladih “Scenotisak”. U Urbanom parku bit će postavljena mala stanica za tiskanje majica s motivima logotipa Male scene HD i Urbanog Parka Hrvatskog doma, a posjetitelji će moći donijeti vlastiti odjevni predmet i okušati se u tehnici sitotiska uz stručno vodstvo grafičkog dizajnera Bojana Asanovskog.Tiskanje počinje u 15:00 ,a donacijama prikupljenim u sklopu aktivnosti financirati će se daljnja kupovina tiskarske boje i alata namijenjena besplatnim radionicama na Maloj Sceni.
Moment Kulture: izložba/koncert/večer poezije Mi nismo naši roditelji
KA-MATRIX organizira Moment kulture koji uključuje radionicu otiskivanja sa želatine i izložbu/koncert/večer poezije Marije Graše, Marije Skočibušić i Martina Ladike “Mi nismo naši roditelji.”U sklopu multimedijalne umjetničke večeri u prostoru Urbanog parka, na art wall-u će se postaviti autorske grafike Marije Graše i radovi nastali u sklopu radionice otiskivanja sa želatine.
U poslijepodnevnim satima nagrađena pjesnikinja Marija Skočibušić održat će svoj autorski nastup a kasnije će joj se pridružiti glazbenik Martin Ladika.
Radionica će se održati prijepodne, a otvorena je za sudjelovanje djece, mladih i odraslih.
Program PASkiranje provodi Savez udruga KAoperativa uz potporu Grada Karlovca, Karlovačke županije i Zaklade Kultura Nova.
Grand prix eksperimental art challenge 2020. organizira KA-MATRIX – udruga za društveni razvoj u okviru programa Nova kultura_Hibridni grad 020. uz potporu zaklade Kultura Nova, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Karlovačke županije i Grada Karlovca.
Program Moment kulture / Infoshop Karlovac udruge KA-MATRIX sufinancira Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.
Podsjećamo sve sudionike na odgovorno ponašanje u skladu s odredbama Stožera civilne zaštite.
Vidimo se na DOS-u!
Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Saveza udruga KAoperativa.