Objavljen javni poziv za opremanje Nikola Tesla Experience centra

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije objavilo je javni poziv za opremanje Poduzetničkog centra Nikola Tesla u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija‟ 2014.-2020. za 2020. godinu.

Veliki je to uspjeh za Karlovačku županiju koja je do sada u ovaj projekt  uložila oko 10 milijuna kuna vlastitih sredstava. Ukupan raspoloživ iznos bespovratnih sredstava za dodjelu u okviru ovog Poziva je 23.176.823,55 kuna.

Nikola Tesla Experience centar je poduzetnički kompleks opremljen infrastrukturom koja odgovara svim današnjim fleksibilnim poslovnim aktivnostima u sektoru računalnih, IT, AV, dizajnerskih, umjetničkih, kreativnih i ostalih industrija, a svojim motivacijsko prezentacijskim dijelom kroz interpretaciju života i rada našeg Nikole Tesle potiče nove naraštaje da hrabro slijede svoje poslovne ideje i poduhvate.

Karlovačka županija, kao i grad Karlovac su tradicionalno orijentirani prema industriji na kojoj počiva mnogo inovacija koje su nastale upravo na našem području. Zadovoljstvo mi je što je Županija pokrenula projekt Tesle sa projektantskim timom mladih kolega koji su sa područja Karlovačke županije, a na temelju čega je nastala suvremena zgrada koja se lijepo odnosi prema povijesnoj arhitekturi, a sadržaj je vezan za Nikolu Teslu dok se školovao u Karlovcu. Poduzetnički centar ima za cilj  potaknuti mlade učenike i studente, ali i turiste da obilaskom prostora dobiju kreativne ideje. Kreativna indrustrija je nova grana gospodarstva u koju moramo ulagati, a upravo tome smo prilagodili poduzetnički centar koji nastaje. „- istaknula je županica Karlovačke županije Martina Furdek-Hajdin

Tijekom 2021. godine predviđa se izvođenje treće faze građevinsko-obrtničkih radova po završetku koji će objekt biti spreman za opremanje. Faza opremanja predviđa se tijekom 2022. godine.

Sadržaj preuzet s internet stranice Karlovačke županije.