PROVEDITE ZELENI PRAZNIK RADA!

Povodom obilježavanja Praznika rada Centar za edukaciju i informiranje potrošača Vam donosi nekoliko praktičnih savjeta kako smanjiti bacanje hrane

  1. Provjerite koje namirnice imate kod kuće.Prije odlaska u trgovinu provjerite koju hranu već imate. Imate li povrće koje se skriva u ladici vašeg hladnjaka i sprema se da propadne? Sad je sjajno vrijeme da ih bacite na roštilj ili ubacite u salatu i najbolje iskoristite.
  2. Kupujte sezonsku hranu iz lokalnih izvora. Proslavite hranom koja je dostupna i svježa s vašeg mjesta. Sezonska, lokalna hrana minimizira emisije ugljika povezane s transportom .
  3. Odredite normative za točan broj gostiju. Na taj način smanjujete trošak zabave .
  4. Postavite kante za recikliranje i kompostiranje: To će vam pomoći smanjiti otpad i učiniti čišćenje lakšim.
  5. Neka gosti donesu vlastito posuđe za višekratnu upotrebu. Na taj način mogu kući ponijeti ostatke koji ostanu nakon zabave.

Sretan Vam praznik rada !

Projekt „ Smanjimo bacanje hrane u vrijeme pandemije COVID 19 „ je podržan s 4.930,00 eura financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP i Norveških grantova. Ovaj sadržaj omogućen je financijskom podrškom Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP i Norveških grantova . Sadržaj ovog priopćenja isključiva je odgovornost udruge Centar za edukaciju i informiranje potrošača i ne odražava nužno stavove država donatorica i Upravitelja Fonda.