Sportske igre mladih u petak u Karlovcu

Plazma Sportske igre mladih su najmasovnija sportska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnih i srednjih škola da od siječnja do kolovoza sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (Coca – Cola Cup, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, HPB odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika).

Prijave za djecu u svim sportovima su  besplatne, a kvalifikacijski turniri se od siječnja razigravaju u svim županijama Hrvatske.

Plazma Sportske igre mladih već 25 godine organiziraju sportska natjecanja za djecu od 6 do 18 godina starosti u kojima je do sad sudjelovalo 1.700,000 sudionika. Osim propagiranja sporta i sportskog načina života kroz svoje programe rade aktivno na edukaciji djece na svim sferama održivog razvoja. Edukativni korneri o važnosti recikliranja i očuvanja okoliša pratili su sva godišnja događanja Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih koja su se održavala u gradovima diljem Hrvatske.

U 2020. godini organizirale su sportska natjecanja u više od 220 gradova i mjesta u regiji i okupili 202.000 sudionika. Snaga Igara su upravo njeni sudionici, osnovnoškolci i srednjoškolci iz cijele regije koji su kroz sustav Igara osjetili što su to sport, druženje i zabava.

Nakon napetih državnih finala u Splitu, Beogradu i Sarajevu, u Split se održalo veliko međunarodno finale Plazma Sportskih igara mladih. Više od tisuću natjecatelja iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije pretvorili su Split u središte sporta cijele regije.

Tako ćemo i ove godine organizirat iviše kvalifikacijskih turnira  na području karlovačke županije u Cocacola Cupu i malom nogometu, kao i Turneju radosti, no nastankom globalne pandemije korona virusa,  takmičenja u okviru Sportskih igara mladih, provode se uz stroge epidemiološke mjere, donesene od Nacionalnog stožera Civilne Zaštite RH.

Shodno gore opisanom, dana 30.04.2021.godine (PETAK)  sa početkom u 10,30 sati u Karlovcu na terenima gradskog stadiona Branko Čavlović – Čavlek, održat će se malonogometni turniri Coca-Cola Cup za Grad Karlovac, u tri kategorije dječaci 2003 godište i mlađi, 2006 godište i mlađi, te djevojčice 2006 godište i mlađe. Pobjednici ovih turnira direktno se plasiraju na državu završnicu koja će se održati u ljetnim mjesecima na području Splita, o trošku organizatora, Sportskih igara mladih.

Prijava momčadi vrši se na dan odigravanja turnira do 10:00 h za zapisničkim stolom ili putem online obrasca na http://prijava.igremladih.org/ ,  a zainteresirane momčadi slobodne su se najaviti instruktoru NSKŽ na e-mail: instruktor.nskz@gmail.com ili na mob: 095/197-4409.

Sportske igre na predviđeni teren dolaze sa svojom produkcijom i snimateljskim ekipama.

Nadalje, u okviru Plazma sportskih igara najmera nam je organizirati i Dan Sporta, odnosno Turneju radosti u Gradu Karlovcu, na kojoj bi se natjecala djeca razredne nastave, od prvog do četvrtog razreda osnovne škole u graničaru i atletici, trčanje na 60m. Gdje se pobjednici također kvalificiraju na državno natjecanje u Splitu o trošku organizatora.