JEDINSTVENO MJESTO U KARLOVCU ZA PROFESIONALNU MEDICINSKU REKREACIJU

Djelujte preventivno i otklonite brojne zdravstvene poteškoće.

Nezaobilazno mjesto za sve koji kroz  tjelovježbu i psihofizičke aktivnosti žele unijeti novu dozu zdravlja, zdravstvene preventive i kvalitete u vlastiti život nalazi se u Karlovcu na adresi Tuškanova 10. Riječ je o Centru za OTS (Održavanje tjelesne sposobnosti).

Prof. Biserka Kenfelj, viši fizioterapeut, osnivačica i voditeljica Centra s iskustvom od preko 27 godina rada, kroz jedinstven koncept medicinske gimnastike odgovorno i profesionalno brine o psihofizičkom zdravlju svojih klijenata.  Programi uključuju grupnu medicinsku rekreaciju koja služi kao preventiva razvoju  lokomotornih bolesti te predstavlja savršeni medicinsko-rekreativni sustav za podizanje kvalitete života. Ovaj program odvija se u skupinama od 10 sudionika te individualnim  programima prema medicinskoj dijagnostici i suradnji s fizijatrom.

Medicinska rekreacija za žene

Kod djece školske dobi loše držanje dolazi i kao uzrok, ali i posljedica određenih poremećaja. Upravo zbog toga, kao medicinsko rješenje za skoliozu (postranično iskrivljenje kralježnice) te kifozu (iskrivljenje kralježnice u obliku grbe) nudi se korektivna gimnastika pri čemu se radi po priznatoj SCHROTH metodi koja predstavlja cjelovitu optimalnu terapiju za navedene poremećaje.

Korektivna gimnastika za djecu

Centar također nudi mogućnost medicinske gimnastike za djecu s posebnim potrebama. Program prati motorički razvoj i sposobnosti djeteta, a uključuje vježbe  razvojne motorike, vježbe za razvoj koordinacije i ravnoteže te vježbe korektivne gimnastike-stimulacija posture. Vježbe se rade kroz motoričke igre i poseban individualni pristup.

Ono po čemu je Centar OTS nadaleko poznat su psihofizičke pripreme za porod. Upravo je prof. Biserka Kenfelj pionir uvođenja ovakvih vrsta tečajeva u hrvatsku praksu.  Dugogodišnja praksa te spoj teorije i rada s pacijentima doveo je do sveobuhvatnog tečaja koji kroz 10 sati praktičnih vježbi i edukacija omogućuje porod u svim rodilištima diljem Lijepe Naše, a u njega su uključena oba partnera.

Cilj samog tečaja je upoznati buduće roditelje sa svim fizičkim, psihološkim i emocionalnim aspektima poroda. Bitno je naglasiti da tečaj uključuje i pripremu te savjetovanje roditelja o samom roditeljstvu, brizi o novorođenčetu, pravilnom razvoju, prehrani i dojenju. Budući da u posljednje vrijeme sve više muškaraca želi prisustvovati porodu, moramo također naglasiti da je u tom slučaju ovaj tečaj obavezan i za njih.ž

          Psihofizičke pripreme za porod

Za oporavak ženskog tijela nakon poroda preporučaju se vježbe jačanja trbuha te zdjeličnog dna, dok vježbe za spušteni uterus osjetno pomažu kod neugodnih problema s inkontinencijom.

Bez obzira namjeravate li preventivno djelovati te spriječiti moguće zdravstvene poteškoće u budućnosti ili su Vas one već zadesile, preporučamo stručne savjete te programe Centra OTS.

Trudnice i žene koje će to tek postati sada znaju da u Karlovcu postoji mjesto koje će im uvelike olakšati porod, pri tome ih dodatno obrazovati o prvim trenutcima roditeljstva te pružiti dragocjene, itekako potrebne savjete.

 

Na kraju spomenimo toplu i prijateljsku atmosferu koja vlada u samom Centru, a savršeno nadopunjuje stručnost i profesionalizam djelatnika. Stoga kontaktirajte prof. Biserku Kenfelj te dogovorite svoj termin na vrijeme.

Ostvarite puni potencijal vlastitog života.

Kontakt:

Adresa: Ul. Grge Tuškana 10, 47 000 Karlovac, Republika Hrvatska

(Tiskara Radočaj – Pečarić)

Tel.: 098/597 – 954

E-mail: kenfelj.biserka@gmail.com

Facebook: Centar za OTS