SVEOBUHVATNI PSIHOFIZIČKI TEČAJ ZA SVE BUDUĆE MAME I TATE

Karlovački Centar OTS (Održavanje tjelesne sposobnosti) pod stručnim vodstvom prof. Biserke Kenfelj već 27 godina pruža usluge medicinske rekreacije te korektivne gimnastike za brojne pacijente diljem naše županije.

Ono po čemu je ovaj jedinstveni centar nadaleko poznat su cjelovite psihofizičke pripreme za porod. Upravo je prof. Biserka Kenfelj pionir uvođenja ovakvih vrsta tečajeva u hrvatsku praksu.  Dugogodišnja praksa te spoj teorije i rada s pacijentima doveo je do sveobuhvatnog tečaja koji kroz 10 sati praktičnih vježbi i edukacija omogućuje porod u svim rodilištima diljem Lijepe Naše, a u njega su uključena oba partnera.

Cilj samog tečaja je upoznati buduće roditelje sa svim fizičkim, psihološkim i emocionalnim aspektima poroda, naučiti ih kako dobro ovladati tehnikama disanja i relaksacije kroz fiziologiju poroda, aktivno rađati i samostalno voditi svoj porod kroz period prvog porođajnog doba (8 i više sati), ali i uspostaviti komunikaciju te suradnju s liječnikom i babicom za vrijeme drugog porođajnog doba (1h), upoznati  tijek poroda i tako znatno smanjiti strah, naučenim tehnikama staviti bol pod kontrolu i prihvatiti je kao vodilju kroz porod. Bitno je naglasiti da tečaj uključuje i pripremu te savjetovanje roditelja o samom roditeljstvu, prehrani i dojenju. Budući da u posljednje vrijeme sve više muškaraca želi prisustvovati porodu, moramo također naglasiti da je u tom slučaju ovaj tečaj obavezan i za njih.

Za oporavak ženskog tijela nakon poroda preporučaju se vježbe jačanja trbuha te zdjeličnog dna dok vježbe za spušteni uterus osjetno pomažu kod neugodnih problema s inkontinencijom.

Kroz tečajeve prof. Biserke Kenfelj do sada je prošao iznimno veliki broj budućih roditelja koji su upravo ovdje dobili dragocjene savjete te edukaciju koja im je uvelike olakšala sam čin poroda kao i prve trenutke roditeljstva.

Na kraju spomenimo toplu i prijateljsku atmosferu koja vlada u samom Centru, a savršeno nadopunjuje stručnost i profesionalizam djelatnika. Stoga kontaktirajte prof. Biserku Kenfelj te dogovorite svoj termin na vrijeme.

Ostvarite puni potencijal vlastitog života.

Kontakt:

Centar OTS 8Održavanje tjelesne sposobnosti)

Prof. Biserka Kenfelj, viši fizioterapeut

Adresa: Ul. Grge Tuškana 10, 47 000 Karlovac, Republika Hrvatska

(Tiskara Radočaj – Pečarić)

Tel.: 098/597 – 954

E-mail: kenfelj.biserka@gmail.com

Facebook: Centar za OTS