Radionica “Gradonačelnikov lanac u novom ruhu”, Zvjezdano ljeto 2021.

Djeca predškolskog uzrasta, korisnici programa Odjela za djecu predškolskog uzrasta, ove će godine za 442. rođendan grada Karlovca napraviti “novi” (ne)službeni lanac Grada Karlovca.

Originalnoj ideji tete Ivane u realizaciji izrade baze Gradonačelnikovog lanca pomogli su striček Mario s pisanjem projekta nabave 3D printera preko IRIM – Croatian Makers, u okviru projekta “Digitalni građanin”, i teta Gabi s dizajnom i printom jedne veće te dvadeset i tri manje šesterokrake zvijezde. U sredini velike zvijezde bit će umetnut dječji crtež povijesnog grba dok će se u manjim zvjezdicama umetnuti dječji crteži propisanih motiva (šahovnica, utvrđeni grad, sunce i mjesec, prekrižena sidra, štit s inicijalima cara Josipa II i pučka kruna) te želje djece za poboljšice svoga grada.
Zvijezde isprintane na 3D printeru Prusa Mini bit će spojene metalnim alkama, a gotov lanac bit će pohranjem u drvenu kutiju obloženu filcom te ukrašenom s motivima grada Karlovca tehnikom fototransfera i s umetnutim jastučićem kako se lanac ne bi oštetio.
Radionica će se s kikolincima provoditi od ponedjeljka do srijede, od 28. do 30. lipnja 2021., na Odjelu za djecu predškolskog uzrasta.