Nepoštena poslovna praksa tema javne tribine u Čabru

Udruga Potrošačica – društvo za zaštitu potrošačica i potrošača Hrvatske je organzirala i provela javnu tribinu „Nepoštena poslovna praksa“. Budući da smo svi mi potrošači te da je zaštita potrošača jedna od prioritetnih polika Europske unije na javnoj tribini su potrošačice i potrošači informirati i educirati o radnjama trgovaca koje se sukladno zakonodavnoj regulativi smatraju nepoštenom poslovnom praksom.

U subotu 16. listopada ove godine u Dvorcu Petra Zrinskog u Čabru, potrošačice i potrošači su se informirali i educirali na što se sve odnosi zavarajuća poslovna praksa.

„Temeljem dokumenta New deal za potrošače, nepoštena poslovna praksa uključuje zavavajuću poslovnu praksu koja se dijeli na zavaravajuće radnje i zavaravajuća propuštanja i agresivnu poslovnu praksu.“ – Ana Smoljak – predsjednica Društva Potrošačica.

Poslovna praksa smatra se zavaravajućom ako sadrži netočne informacije, zbog čega je neistinita ili ako na neki drugi način, uključujući njezino cjelokupno predstavljanje, pa čak ako je informacija činjenično točna, zavarava ili je vjerojatno da će zavarati prosječnog potrošača u vezi s nekom od određenih okolnosti, čime ga navodi ili je vjerojatno da će ga navesti da donese odluku o kupnji koju inače ne bi donio.

„Zavaravajuća je praksa onog trgovca koji prodaje putem interneta, te koji u svojim općim uvjetima navodi da je posebnost njegovog poslovanja s potrošačima pravo na jednostrani raskid ugovora u roku od 14 dana bez navođenja razloga, obzirom da navedeno pravo ima svaki potrošač koji sklapa ugovor na daljinu (putem interneta) s bilo kojim trgovcem sukladno Zakonu o zaštiti potrošača.“ – Marija Perušić, zamjenica Predsjednice Društva Potrošačica

Na kraju javne tribine “Nepoštena poslovna praksa” potrošačice i potrošači su saznali kako postupiti kada sumnjaju da je trgovčeva poslovna praksa nepoštena.

Javnu tribinu „Nepoštena poslovna praksa“ financira Primorsko-goranska županija. Grad Čabar je besplatno ustupio prostor u Dvorcu Petra Zrinskog za održavanje javne tribine.

Svi sudionici javne tribine dobili su edukativne brošure s osnovnim informacija vezanim uz nepoštenu poslovnu praksu. Predstavnice Društva Potrošačica su dio edukativnih brošura ostavile gradonačelniku Grada Čabra te će ih svi zainteresirani potrošači moći preuzeti u prostoru Grada Čabra.

Društvo Potrošačica poziva potrošačice i potrošače da dođu u utorak, 26. listopada ove godine u 15 sati u Dvorac Petra Zrinskog u Čabru na njihov događaj „Obilježavanje Svjetskog dana štednje“. I za ovaj događaj koji im financira Primorsko-goranska županija, Grad Čabar je besplatno ustupio prostor u Dvorcu Petra Zrinskog.

Hrvatski obrazovni sustav ne pruža dovoljno znanja o važnosti upravljanja osobnim financijama. Provedeno istraživanje pokazalo je da građani imaju tek nešto više od polovične razine znanja o osobnim financijama te je prosječna ocjena financijske pismenosti ispitanika iznosila tek 11,7 od mogućeg 21 boda.

„Svakodnevno donosimo niz odluka povezanih s upravljanjem osobnim financijama koji mogu snažno utjecati na kvalitetu našeg života kratkoročno i dugoročno, pri čemu se navike i vještine upravljanja novcem stječu od djetinjstva.Bacajući proizvode koje smo kupili a u stvari nam nisu potrebni ustvari bacamo novac. Svjetski dan štednje obilježava se svake godine 31. listopada čime je istodobno započeto i razdoblje promišljanja o potrebi očuvanja postojećih resursa i promjeni načina njihove uporabe.“ – Ana Smoljak, predsjednica Društva Potrošačica

Detaljnije informacije možete pronaći na internet stranici potrosacica.hr i Facebook stranici Potrošačica – društvo za zaštitu potrošačica i potrošača Hrvatske.