USKA educira vrtićance o ulozi pasa vodiča

Danica Rob sa svojim psom vodičem Dartom u sklopu niza aktivnosti obilježavanja Međunarodnog dana bijelog štapa 2021. Udruge slijepih USKA posjetila je jučer Dječji vrtić Gaza gdje je održala edukativnu radionicu vrtićancima o ulozi psa vodiča u životu slijepe osobe.

Radionica je održana na otvorenom uz poštivanje svih epidemioloških mjera. Videća pratiteljica USKA-e Sanja Jakić podijelila je pritom mališanima edukativne slikovnice o psima vodičima na dar. Radi se o reizdanju slikovnice “Naša Zola” autorice prof. Nataše Vojnović koju je ilustrirala naša poznata akademska slikarica Aleksandra Goreta.

Reizdanje slikovnice financirao je Grad Karlovac u cilju senzibilizacije djece predškolske dobi o osobama s oštećenjem vida. Radi se o slikovnicama nagrađenim Poveljom UNICEF-a, a nastale su u sklopu projekta USKA-e “Pruži mi ruku budi mi prijatelj” čiji je začetnik Mirsad Bećirović, slijepa osoba, javnosti poznata kao slijepi samuraj te korisnik akterice ove predivne slikovnice legendarne crne labradorice Zole koje se mnogi karlovčani sjećaju kao prvog psa vodiča u Karlovcu.