Projekt Spoji se u umjetnost, priključi se u kulturu

Uz niz vrlo uspješnih EU projekata, udruga Carpe Diem nastavlja s dobrim idejama i rezultatima. U realizaciji je još jedan interesantan projekt, naziva ‘Spoji se u umjetnost, priključi se u kulturu’.

Projekt se sastoji od niza besplatnih online radionica koje će se provoditi u realnome vremenu. Aktivnosti koje će se u sklopu ovog projekta provoditi su lutkarske radionice koje vodi Peđa Gvozdić, radionice iz 3D umjetnosti, radionice multimedije koje vodi Benjamin Bojić, umjetničke virtualne šetnje koje vode Iva Šušak i Matej Mihalić, kreativne radionice koje vodi Aleksandra Škrtić, čitalački klub vodi Mario Šimić, književne večeri s najpoznatijim hrvatskim književnicima, kvizaška natjecanja iz književnosti te debate s mladim umjetnicima. U idućih godinu dana, koliko traje projekt, jedan od ciljeva je taj da se djeci i mladima omogući bolji pristup online kulturnim i umjetničkim sadržajima. Uz trenutnu pandemiju s kojom živimo djeca i mladi spadaju pod najranjiviju skupinu, a ciljana skupina ovoga projekta su upravo oni.

Uz nositelja projekta, udruge Carpe Diem, partneri na projektu su i gradska knjižnica Ivan Goran Kovačić te Kinoklub Karlovac. Projekt je financiran bespovratnim sredstvima osiguranim iz Europskog socijalnog fonda (85%) i Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%), te njegova ukupna vrijednost iznosi 492.660,00 kuna.Uz nositelja projekta, udruge Carpe Diem, partneri na projektu su i gradska knjižnica Ivan Goran Kovačić te Kinoklub Karlovac. Projekt je financiran bespovratnim sredstvima osiguranim iz Europskog socijalnog fonda (85%) i Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%), te njegova ukupna vrijednost iznosi 492.660,00 kuna.

“Bez razmišljanja smo pristali biti partneri u ovom projektu, jer smatramo da je izvrsna prilika za edukaciju te je cijela zamisao odlično prilagođena trenutnoj pandemijskoj situaciji. Nudi stvarno raznolik program za djecu i mlade, a Kinoklub će biti zadužen za provedbu 3 online radionice; snimanje i montaža, stop animacija te grafički dizajn i obrada fotografije. Benjamin iz našeg tima koji će biti i predavač, radi i promotivne najave svih radionica te će pružati tehničku podršku i ostalim dionicima projekta. Pozivam djecu i mlade da se prijave ne samo na ove nazovimo ih audiovizualno-medijske radionice, već i na ostale jer će naučiti svašta korisno što će ima zasigurno pomoći u svakodnevnom životu, hobijima, ali i u nastavi.”, izjavila je  voditeljica medijskih programa Kinokluba Karlovac Ksenija Sanković.

Iz Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“ knjižničar Marinko Polović izjavio je: “Uključivanje Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“ i njezina dislociranog odjela Knjižnice za mlade u ovaj projekt od velikog je značaja jer će se na taj način široj javnosti predstaviti dio programa i aktivnosti koje provode. Namjera je kroz multimedijalni, online sadržaj, privući i dio publike koji još nije upoznat s djelatnostima knjižnice, ali i popularizirati čitanje. Knjižnica za mlade sudjelovat će s četiri književne večeri i pet online kvizova dok će Dječji odjel organizirati osam susreta čitateljskog kluba za osnovnoškolce, sve putem platformi za video pozive.

Program je započeo te se pozivaju svi zainteresirani da se prijave na neku od radionica.

Kako bi djeca i mladi mogli sudjelovati u aktivnostima napravljen je online obrazac putem kojeg se mogu prijaviti na željenu radionicu:

shorturl.at/lopE9

Ili se javite na mail: lucija.prstec.smolcec@gmail.com