Izložba projekta “Ofarbaj Karlovac”

U Centru za mlade u Grabriku postavljena je izložba udruge “DrONe” udruge za društveni razvoj i neformalno obrazovanje. Izložba je posvećena osvještavanju javnosti o problemu govora mržnje i rodno uvjetovanom nasilju. Izložba je otvorena do 28.1.2022.

U Centru za mlade Grabrik postavljena je izložba koja prikazuje provedbu projekta “Ofarbaj Karlovac” u organizaciji udruge “DrONe”uz suradnju grada Karlovca, udruge “Mladforma” iz Osijeka, Volonterskog Centra Istra i Inicijative mladih “KAOS”. Projekt je trajao od 9. do 12. mjeseca 2021. godine. Cilj projekta je bio locirati lokacije u Karlovcu sa istaknutim govorom mržnje i prekriti ih umjetničkim radovima sa feminističkim motivima.

Izložba se sastoji od 13 izložaka koji prikazuju provedbu projekta “Ofarbaj Karlovac” koja je podjeljena u 9 tematskih cjelina koje kronološki prikazuju tijek projekta. Izložba prikazuje tok projekta od istraživanja o mišljenju mladih o govoru mržnje, preko razmjene iskustva mladih iz Osijeka, Pule i Karlovca i mapiranja lokacija s govorom mržnje, do radionica o rodno uvjetovanom nasilju i na kraju uklanjanja govora mržnje feminističkim motivima. Izložba se može pogledati do 28.1.2022. godine radnim danom od 9 do 20 sati.

Od ove godine, osim u fizičkom obliku, postavljena je i virtualna galerija Centra za mlade u Grabriku i namjenjena je mladim autorima iz Karlovca, ali i šire. Sa ovom izložbom “Ofarbaj Karlovac” otvaramo virtualnu galeriju te se radovi mogu pogledati na: https://izlozbe.czm-grabrik.hr/  .

Ujedno pozivmao sve zainteresirane mlade autore za izlaganje njihovih djela u Centru za mlade u Grabriku i/ili virtualnoj galeriji da nam se jave na [email protected] .

 

Za sva dodatna pitanja stojimo Vam na raspolaganju.