Bogat program povodom Dana državnosti, Dana hrvatskih branitelja Karlovačke županije te Dana hrvatske kopnene vojske

U ponedjeljak, 30. svibnja obilježava se Dan državnosti, Dan hrvatskih branitelja Karlovačke županije te Dan hrvatske kopnene vojske. U organizaciji Karlovačke županije, Grada Karlovca, Zapovjedništva Hrvatske kopnene vojske, PU Karlovačke i braniteljskih udruga želi se dostojanstveno obilježiti sjećanje na sve umrle, nestale i poginule hrvatske branitelje.

Program započinje u 10 sati polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred križa pred zgradom Zapovjedništva HKoV-a, u spomen na sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje. Potom će biti služena Sveta misa u Crkvi Presvetog Srca Isusovog u Novom Centru, a koju će služiti dekan Karlovačkog dekanata preč. Dražen Karačić.

Slijedi program na Vunskom polju gdje će braniteljske udruge predstaviti svoj rad i aktivnosti, uz glazbu, druženje, tehnički zbor osobnog naoružanja i opreme Hrvatske vojske i Policije, pokazne vježbe policije i vojske te žurnih službi Karlovačke županije, a od 12,30 sati započinje i podjela besplatnih porcija graha za građanstvo.

Od 19,30 sati predviđen je koncert Marka Perkovića Thompsona, koji će se održati u Sportskoj dvorani Mladost, zbog loše vremenske prognoze. Kapacitet dvorane je ograničen te Darko Tuček, ispred tvrtke Fest, moli da se karte nabave na vrijeme u pretprodaji.

Josip Slaćanin u ime braniteljskih udruga najavio je da će štandovi braniteljskih udruga na Vunskom polju biti postavljeni od jutra, a ordržat će se i malonogometni turniri te glazbeni program. Sav prihod donirat će se Dječjem odjelu Opće bolnice Karlovac.

Gradonačelnik Damir Mandić pozvao je sve građane Karlovačke županije da dođu u ponedjeljak na druženje na Vunsko polje, te da obiđu i Muzej Domovinskog rata na Turnju koji će za Dan državnosti imati besplatan ulaz.

“Osjećamo pijetet i veliki dug prema svim žrtvama koje su u Domovinskom radu pale da bismo mi danas živjeli mirno i slobodno. Protekle dvije godine pokazale su koliko je važno imati državu i državotvornost, jer u kriznim vremenima pokazali smo odgovornost, kvalitetno vođenje i ljubav prema domovini. Pozivam sve da taj neradni dan provedemo zajedno u druženju., istaknula je županica Martina Furdek Hajdin.

Sadržaj preuzet Bogat program povodom Dana državnosti, Dana hrvatskih branitelja Karlovačke županije te Dana hrvatske kopnene vojske (kazup.hr)