Uz potporu Karlovačke županije Glazbena škola Karlovac otvara područni odjel u Slunju

Harmonika, violina, gitara, klavir, udaraljke – sve te instrumente uskoro će moći učiti svirati osnovnoškolci s područja Slunja, Cetingrada i Rakovice, a pritom neće morati putovati u Karlovac.

Naime, Glazbena škola Karlovac, iduće pedagoške godine otvara područni odjel u Slunju. Rezultat je to odlične suradnje i zajedničkog rada Karlovačke županije, inače osnivača Glazbene škole Karlovac, grada Slunja, Pučkog otvorenog učilišta Slunj, Glazbene škole Karlovac i Osnovne škole Slunj.

Za prijemni ispit za upis u Glazbenu školu prijavljeno je 42 djece sa šireg područja Slunja. Županija će kupiti klavir i sufinancirati materijalne troškove, a nastavnici će putovati iz karlovačke Glazbene škole. Inače, Glazbena školu Karlovac već ima svoj područni odjel u Ozlju, a širenje i na slunjsko područje u Gradu Slunju su jedva dočekali.

Otvaranje područnog odjela Glazbene škole, osim odgojno obrazovnog karaktera, građanima Slunja daje dodatni kvalitetan kulturni sadržaj koji gradu Slunju nedostaje. Slunj svoju budućnost gradi na turističkim sadržajima, pa su zanimanja u kulturnom turizmu itekako dobrodošla i dobar su temelj za razvijanje raznih kulturnih događanja upravo u smjeru kulturnog turizma i razvoja toga kraja“, naglasila je na konferenciji za novinare gradonačelnica Slunja Mirjana Puškarić.

Grad Slunj je, kaže gradonačelnica, spreman nastavnicima koji će raditi u Područnom odjelu Slunj ponuditi na korištenje gradske stanove, ukoliko nse žele preseliti u Slunj i tamo zasnovati obitelj. Sve to, kako bi poboljšala loša demografska slika toga kraja.

U tom smjeru idu i mnoge demografske mjere Karlovačke županije. Otvaranje područnog odjela Glazbene škole još je jedna u nizu tih mjera, koja bi trebala imati pozitivan društveno-ekonomski te demografski učinak za razvoj ovog kraja Karlovačke županije, poručila je zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar.

Ovo je način da obogatimo kulturni život u gradu Slunju, ali i način na koji želimo osigurati da u svakom kutnu naše županije ljudi imaju jednake uvjete, jednak pristup zdravstvenim uslugama, obrazovnim i kulturnim. Svaki dan radimo na tome, ovo je samo još jedan korak“, rekla je zamjenica županice.

Uz zamjenicu županice i gradonačelnicu Slunja, na predstavljanu su sudjelovali i ravnateljica Glazbene škole Karlovac Snježana Mrljak i ravnatelj OŠ Slunj Tome Cvitković.

U Slunju postoji interes i za upis u Malu glazbenu školu. Očekuje se da će na jesen tu biti upisano 20-ak djece starije vrtićke dobi sa šireg područja grada Slunja.

Sadržaj preuzet Uz potporu Karlovačke županije Glazbena škola Karlovac otvara područni odjel u Slunju (kazup.hr)