9. Hrvatska flautistička akademija i ove godine u Karlovcu

Sutra počinje najpoznatiji masterklas učenika flaute i njihovih nastavnika u jugoistočnoj Europi. Riječ je o ljetnoj akademiji koja se tradicionalno održava početkom srpnja u Karlovcu, u Gradskom kazalištu Zorin dom, u sklopu Proslave rođendana grada Karlovca.

Podnaziv ovogodišnjeg događaja je “Četiri prve flaute iz četiri vodeće filharmonije jugoistočne Europe: Zagreb, Ljubljana, Beograd, Sarajevo”, a označava baš to kako zvuči. Naime, sa mladim flautisticama i flautistima iz Hrvatske i svijeta punih će tjedan dana intenzivno raditi ponajbolji umjetnici i pedagozi na flauti iz jugoistočne Europe: Ana Batinica (prva flauta Zagrebačke filharmonije), Matej Grahek (prva flauta Slovenske filharmonije i profesor na Muzičkoj akademiji u Ljubljani), Stana Krstajić (dugogodišnja prva flauta Beogradske filharmonije i odnedavno profesorica na Muzičkoj akademiji u Beogradu) te Sakib Lačević (prva flauta Sarajevske filharmonije i profesor na Muzičkoj akademiji u Sarajevu). Uz njih su najavljene i posebne gošće-profesorice Laura Levai Aksin sa Muzičke akademije u Novom Sadu, te Marina Novak sa Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu.

Hrvatska flautistička akademija “Croatia Flute Academy” glazbeno-edukativna je manifestacija na najvišoj razini i jedinstvena u ovom dijelu svijeta jer sličan događaj, u trajanju od tjedan dana, te s ovakvom razinom predavača, ne postoji niti u jednoj drugoj državi susjedstva, a mi pridodajemo – niti u jednom drugom hrvatskom gradu!

Na akademiji posvećenoj izučavanju umjetnosti sviranja flaute, te promoviranju flautistica i flautista kao glazbenih umjetnika, dosad je gostovalo tridesetak predavača i četiri stotine polaznika iz 25 zemalja.

Dodatne informacije potražite na mrežnoj stranici Hrvatske flautističke akademije CROATIA FLUTE ACADEMY | International Flute Courses, Masterclass & Summer School

Događaj se realizira uz potporu Grada Karlovca, u partnerstvu sa Muzičkom akademijom Sveučilišta u Zagrebu i Zagrebačkom filharmonijom.