Online okrugli stol kod pročelnice Karlovačke županije Maje Vučinić Knežević na temu pristupačnost javnog prijevoza za osobe s invaliditetom

 

Predstavnici USKA-e predsjednik Mirsad Bećirović i tajnik Romija Radočaj Naglić na online Okruglom stolu  “Osobe s invaliditetom u prometu – HEKUP’22” na temu “Vizija pristupačnog prijevoza za osobe s invaliditetom u Republici Hrvatskoj ” koji se održava u organizaciji SOIH-a koju na poziv pročelnice  Upravnog odjela za hrvatske branitelje i zdravstvo Karlovačke županije dr. Maje Vučinić Knežević pratimo iz njezinog ureda.

Radi se o temi od iznimne važnosti zbog unapređenja usluga pristupačnog prijevoza za osobe s invaliditetom u Republici Hrvatskoj, izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom i izazova s kojima se suočavaju osobe s invaliditetom u korištenju javnog prijevoza u Republici Hrvatskoj.

Zahvaljujemo pročelnici Maji Vučinić Knežević koja je prepoznala važnost ove problematike kao i potrebu da osobe s invaliditetom s područja Karlovačke županije dobiju priliku da daju svoje prijedloge za poboljšanje perspektive pristupačnosti javnog prijevoza za osobe s invaliditetom. Ispred predstavnika nazočnih udruga osoba s invaliditetom s područja Karlovačke županije govorili su predsjednica Udruge osoba s invaliditetom Karlovačke županije Gordana Jurčević te predsjednik Udruge slijepih USKA Mirsad Bećirović, dajući svoj input i prijedloge iz perspektive osoba s invaliditetom kao i predstavnika udruga pružatelja socijalnih usluga s područja Karlovačke županije.

tekst napisala Romija Radočaj Naglić