MFF u Ozlju prvi put na kupalištu. Danas se manje pleše, a više jede – počinju 3. Okusi svijeta

Treći dan uspješno je završen na 23. Međunarodnom festivalu folklora u Karlovcu. Održani su nastupi u Karlovcu i Ozlju, a na margini manifestacije održan je i sastanak direktora svih grupa.

– Imate izuzetno dobro organiziran festival, zaključak je sa sastanka na kojem su Karlovčani pozvani na festivale koje grupe sudionice ovogodišnjeg MFF-a organiziraju u svojim zemljama – Poljskoj, Mađarskoj, SAD-u, Kolumbiji i Brazilu.

Svaka večer je rezervirana za nastupe. Ispred Zorin doma plesali su Mađari i Kolumbijci nakon čega su se pridružili ostalim grupama u Ozlju.

Tamo je po prvi put MFF održan na Gradskom kupalištu kod Munjare. Lokacija se pokazala punim pogotkom, a sve je pomazilo i vrijeme jer kiša koja se u jednom trenutku spustila nad grad, vrlo brzo je prestala. Ples s pogledom na rijeku Kupu i spektakularan zalazak Sunca, grupama će zasigurno ostati u sjećanju.

Pred nama je i četvrti dan festivala kojeg će obilježiti manje plesa, ali još više od svjetskog folklora. Kod Glazbenog paviljona u srijedu počinju Okusi svijeta, manifestacija koja će vaša nepca odvesti na putovanje Kolumbijom, Mađarskom, SAD-om, Poljskom i Brazilom.

Već od 17 sati otvaraju se kućice u kojima će tri restorana pripremati jela zemalja sudionica festivala. Od 18 sati počinje dječji program “Putujemo svijetom” uz dječju knjižaru Knjiguljicu, a od 20 sati početak je cooking showa sa Sanjom Doležal na kojem će sudionici festivala prikazati pripremu nekih od svojih autohtonih jela.

Gastro kućice kod paviljona bit će otvorene svaki dan do subote od 17 do 23:30 sati. Zajedno s Okusima svijeta na Promenadi će biti postavljena izložba tradicionalnih instrumenata.

U srijedu prijepodne, u 11 sati, predstavnike grupa primit će gradonačelnik Damir Mandić. Grupe s plesnim nastupima nastavljaju u četvrtak kada će ispred Zorin doma biti Brazil, a večernji koncert je u Dugoj Resi od 20:30 sati u amfiteatru.

Više informacija potražite na našem webu u sekciji “PROGRAM” ili na Facebooku i Instagramu. Ne zaboravite ni da je službeni hashtag festivala #mffkarlovac.

Sadržaj preuzet MFF u Ozlju prvi put na kupalištu. Sutra se manje pleše, a više jede – počinju 3. Okusi svijeta – Međunarodni festival folklora Karlovac (mff-karlovac.com)