Želimo biti destinacija u koju se dolazi, a ne kroz koju se prolazi

Županica Martina Furdek Hajdin podijelila je u Draganiću Ugovore korisnicima potpora za turističke projekte. Riječ je Programu unapređenja turizma Karlovačke županije, vrijednog milijun i 200 tisuća kuna, koji se provodio kroz tri mjere: Uređenje, opremanje i označavanje objekata i sadržaja;  Izrada projektne dokumentacije za objekte ili zahvate javne turističke infrastrukture; te Potpore turističkim manifestacijama.

Jedan od korisnika je Općina Draganić, koja je temeljem javnog poziva, dobila 50 tisuća kuna za uređenje pješačkih staza na širem draganićkom području. Tim novcem uredit će se 4 pješačke staze, svaka dužine od 6 do 7 i pol kilometara, a pomoću QR koda sve će staze biti točno označene, kako bi turisti mogli obići sve kulturne i povijesne znamenitosti te prirodne ljepote.

Za našu malu općinu, s ograničenim sredstvima u proračunu, ovo je jako velika pomoć. To će nam biti vjetar u leđa da krenemo putem unapređenja turističke ponude, jer potencijala na području naše općine itekako imamo“, rekla je načelnica Općine Draganić Anica Domladovac.

Ukupno je 15 gradova, općina i lokalnih turističkih sadržaja dobilo potpore za slične projekte, od uređenja šetnica i kupališta, do opremanja dječjih igrališta i odmorišta. Jedanaest gradova, općina i turističkih zajednica dobilo je pomoć za izradu projektne dokumentacije za javnu turističku infrastrukturu, dok je 26 tvrtki, obrta, gradova, općina i turističkih zajednica dobilo novac za organizaciju različitih manifestacija, od Bajkovitog adventa u Ogulinu, Kestenijade u Bosiljevu do Lafesta i Štrudlafesta.

Županice Martina Furdek Hajdin podsjetila je na sjajne rezultate u turizmu za prvih 6 mjeseci ove godine, koji Karlovačku županiju opet svrstavaju na drugo mjesto među kontinentalnim županijama, odmah iz grada Zagreba. „Od ovih potpora u turizmu očekujemo dugoročan efekt. Naše je opredjeljenje da u suradnji s lokalnim turističkim zajednicama, gradovima, općinama i privatnim sektorom stalno unapređujemo turističku ponudu, infrastrukturu i već prepoznatljive manifestacije. Naš je cilj da postanemo destinacija u koju se dolazi, a ne kroz koju se prolazi. Borimo se za to da gosti ostanu dan duže i da nam dolaze i izvan glavne turističke sezone“, rekla je županica Martina Furdek Hajdin.

Postajemo dominantno najjača destinacija aktivnog odmora u Republici Hrvatskoj, potvrđuje i direktor Regionalne turističke zajednice Karlovačke županije Željko Fanjak. „Ovaj Program unapređenja turizma Karlovačke županije dodatno potiče i disperzira turističke tokove na cijelom području županije. Trendovi su odlični i mi lagano hvatamo korak s rekordnom 2019. godinom. Vrlo smo optimistični i želimo se još bolje pozicionirati na nacionalnoj i međunarodnoj turističkoj karti“, naglasio je direktor Željko Fanjak.

Dugoročni cilj je milijun noćenja, što u Regionalnoj turističkoj zajednici, planiraju ostvariti 2025. godine.

Sadržaj preuzet Program unapređenja turizma – želimo biti destinacija u koju se dolazi, a ne kroz koju se prolazi (kazup.hr)