Završen je prvi vikend 12. Riječnog kina uz Karlovačko, slijedi program u Ozlju, Ogulinu i Karlovcu

Završen je prvi ovogodišnji vikend filmskog open-air kina Riječnog kina uz Karlovačko, u organizaciji Kinokluba Karlovac. Događanje je započelo utrkom na luftićima, održana je i radionica snimanja filma mobitelom, u Karlovcu su prikazani igrani film “Lihvar” i dokumentarac “Summer of Soul”, a sinoć je nasred rijeke Kupe, na otočiću u rijeci na kupalištu Petrinski kut održana projekcija filma “Jurski svijet: carstvo”, u suradnji s Općinom Kamanje.

Nastavak programa slijedi u petak 22. 7. u Ozlju, na Gradskom kupalištu, u suradnji s Dnevnim boravkom na Kupi. Tamo će biti prikazan film “Sjevernjak”, koji se temelji na legendi o Amlethu, figuri koja je Williamu Shakespeareu poslužila kao inspiracija za “Hamleta”. Glavne uloge u filmu igraju Alexander Skarsgård, Nicole Kidman, Ethan Hawke, Anya Taylor-Joy i Claes Bang, a u epizodnim se ulogama pojavljuju Willem Dafoe i islandska glazbenica Björk.

  1. 7. u Ogulinu, u dvorištu Frankopanskog kaštela, na programu je film “Licorice Pizza” te 24. 7. na Foginovom kupalištu u Karlovcu film “Ego protiv Ega”.

Organizacija ove manifestacije ne bi bila moguća bez pokrovitelja kojima se Kinoklub Karlovac i ovim putem zahvaljuje. Uz već spomenutog generalnog pokrovitelja Karlovačko, ove godine su to Hrvatski audiovizualni centar, Grad Karlovac, Turistička zajednica grada Karlovca, Zajednica tehničke kulture Karlovačke županije, Općina Kamanje, Turistička zajednica grada Ogulina, Turistička zajednica područja Kupa, Turbing d.o.o. te Vodovod i kanalizacija d.o.o. Karlovac. Kinoklub zahvaljuje i svim ostalim organizacijama i pojedincima koji pomažu u provedbi ove manifestacije, a valja napomenuti da je za posjetitelje sav program besplatan