Karlovačka županija osigurala 450 000 kuna za projekte civilnog društva iz područja zdravstva i socijalne skrbi

Svečano uručenje Ugovora za dodjelu sredstava temeljem Javnog poziva za financiranje projekata organizacija civilnog društva iz područja zdravstva i socijalne skrbi u Karlovačkoj županiji u 2022. godini održalo se danas u Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice Ivan Goran Kovačić u Karlovcu.
Ugovore je predstavnicima Udruga uručila zamjenica županice Vesna Hajsan-Dolinar  : “Hvala Vam što se redovito javljate na Javni poziv Karloačke županije i što nudite kvalitetne programe koji oplemenjuju našu zajednicu. Karlovačka županija to zna prepoznati i financijski Vas podržati.  S obzirom da je riječ  o udrugama koje rade s osjetljivim društvenim skupinama te osobama s invaliditetom i osobama s intelektualnim teškoćama, zahvaljujući ovim programima  omogućavaju se sadržaji koji podižu kvalitetu njihova života i bolje uključivanje u zajednicu.” – istaknula je zamjenica županice

Po Javnom pozivu će za 53 udruge ukupno biti dodijeljeno 450 tisuća kuna, za projekte iz 4 prioritetna područja:promicanje zdravlja i prevencija bolesti, briga i skrb o osobama s invaliditetom, poboljšanje kvalitete skrbi ugroženih populacijskih skupina (obitelj, djeca i mladi, stari i nemoćni), promicanje vrijednosti Domovinskog rata.

Cilj je natječaja osnaživanje kapaciteta organizacija civilnog društva za provođenje projekata koji doprinose kvaliteti života stanovnika Karlovačke županije, povećanju raznovrsnosti, opsega i dostupnosti socijalnih usluga te potpore inovativnim projektima koji aktivno doprinose rješavanju problema u lokalnoj zajednici.

U ime korisnika je na potpori Karlovačkoj županiji zahvalila predsjednica Udruge za djecu s teškoćama u razvoju Zvončići, Snježana Čop.

Sadržaj je preuzet s Karlovačka županija osigurala 450 000 kuna za projekte civilnog društva iz područja zdravstva i socijalne skrbi (kazup.hr)