I ove godine više od 80 mladih rukometaša i rukometašica boravilo u Selcu

Preko 80 mladih rukometašica i rukometaša iz Karlovca, Ozlja, Duge Rese i Krnjaka  u organizaciji RK Škole rukometa Karlovac trenutno boravi u Hostelu Selce.
Pod vodstvom Miloša Đankovića i stručnog stožera u dva tjedna koliko rukometaši borave u Selcu održavaju se treninzi i pripremne utakmice, a u slobodno vrijeme organizirane su brojne zabavne aktivnosti.

Posljednjeg dana priprema polaznike rukometnog kampa je posjetila županica Martina Furdek-Hajdin.
“Drago mi je što se nastavlja ova hvalevrijedna tradicija gdje mladim generacijama iskusni treneri prenose svoja znanja, uče ih timskom duhu i svim dobrobitima koje sport donosi. Hvala i Milošu Đankoviću što svojom upornošću i sportskom hrabrošću nije odustao od organizacije kampa čak ni u vrijeme pandemije kada su mnoge aktivnosti bile zaustavljene.”

Kroz rukometni kamp prošlo je 140 polaznika i to dječaci i djevojčice rođeni 2007. do 2015. godine.

Šef kampa, kako ga od milja zovu, Miloš Đanković predstavio je županici aktivnosti koje stručno vodstvo radi sa polaznicima tijekom trajanja kampa: “Ove godine je posebno kvalitetan kamp iz razloga što je bio veliki broj stručnih trenera sa najvišim licencama. Radilo se kroz individualni i koleketivni pristup ,a to je nešto što će se osjetiti u razvoju sportaša. Naš kamp je posjetio i reprezentativac i olimpijac Manuel Štrlek, a to je bio poseban doživljaj za sve dionike kampa. Ovo je jedan pokazni primjer izvrsne suradnje između Županije, Grada kao vlasnika, rukometne škole kao pokretača i Hostela Selce kao domaćina.”

U Hostel Selce je u posljednjih pet godina uloženo preko 5 milijuna kuna, a kako ističe direktor Hostela Dario Smojver to je tek početak, jer planovi za unapređenje su veliki.  Novouređeni prostori i stručno osoblje Hostela Selce također je zaslužno da će djeci ovaj boravak ostati u divnom sjećanju.

“Hostel Selce već je dugi niz godina domaćin malih rukometašica i rukometaša. Riječ je o jednom o kampova sa najdužom tradicijom što mu daje jednu dodatnu vrijednost. Po njegovom modelu i uzoru su izrasli i mnogi drugi kampovi. Iz godine u godinu značajno raste kvaliteta, a ove godine su uključena i djeca izvan Karlovačke županije. Slobodno možemo reći da u Karlovcu nema osobe koja je postala rukometaš, a da dio svoje rukometne karijere nije izgradila na ljetnim pripremama u Selcu.”- istaknuo je Smojver

Inače, Karlovačka županija financira rad Rukometne škole Karlovac sa 30 tisuća kuna kroz natječaj Zajednice športova Karlovačke županije.

Sadržaj preuzet Županica posjetila rukometni kamp u Selcu (kazup.hr)