Gdje na pivo u kolovozu? U Karlovac, naravno!

Turistička zajednica grada Karlovca treću godinu provodi marketinšku aktivnost „Na pivo u Karlovac“

Karlovac je mjesto gdje će se u kolovozu zaputiti mnogi ljubitelji piva, gurmanskih specijaliteta i dobre zabave.

U cilju dodatnog jačanja imidža grada kao pivske destinacije, Turistička zajednica grada Karlovca i ove godine provodi marketinšku aktivnost “Na pivo u Karlovac”, koju će pratiti i prigodna gastronomska ponuda u lokalnim ugostiteljskim objektima.

Na radost mnogih pivoljubaca iz Hrvatske, ali i šire, od 10. do 30. kolovoza 2022. godine karlovački restorani, kafići i pubovi imat će posebne ponude jela s pivom i različitih vrsta piva, pivskih koktela, glazbeni program, nagradne kvizove, pivske izložbe, i druge tematske sadržaje. Prigodne izložbe bit će organizirane i u gradskim galerijama i suvenirnicama dok će na Žitnoj lađi biti organizirane posebne animacijske vožnje pod nazivom „Pivske priče sa Žitne lađe“. I ove godine za sve zainteresirane bit će organizirana tematska vođena turistička tura u pratnji vodiča pod nazivom „Frtalj cenera“ na kojoj će posjetitelji moći saznati više o pivarskoj povijesti našeg grada.

Program će upotpuniti zabavna interaktivna igra “Pivska potraga” u kojoj će prijavljeni timovi na raznim lokacijama u gradu tražiti pivske proizvode sa zadacima i dijelovima slagalice. Tim koji najbrže skupi sve dijelove slagalice očekuje prigodna nagrada – škrinjica s pivom. Igra je namijenjena isključivo osobama starijim od 18 godina.

Osim promicanja Karlovca kao tradicionalne pivske destinacija, cilj akcije “Na pivo u Karlovac” je i snažnije povezivanje TZ-a grada Karlovca s lokalnim ugostiteljima kao važnim dionicima u turizmu grada te pružanje podrške njihovu radu putem marketinških aktivnosti.

Za kreativnost i inovativnost kampanje “Na pivo u Karlovac” te razvoj i unaprjeđenje turističkog proizvoda, Turistička zajednica grada Karlovca prošle je godine osvojila je nacionalnu godišnju nagradu Simply the Best u kategoriji Promocija i propaganda.

Pivski mjesec u gradu na četiri rijeke kulminirat će tradicionalnim festivalom Dani piva Karlovac, čije će se 35. izdanje održati od 26. do 30. kolovoza na atraktivnim gradskim lokacijama, a posjetitelji će moći uživati u raznovrsnim zabavnim sadržajima, prigodnoj ugostiteljskoj ponudi i nastupima vodećih imena domaće glazbene scene.

Pozivamo sve pivoljupce, gurmane, avanturiste i putnike da istraže slikovite kutke našega grada, odaberu pivski sadržaj za sebe i krenu u otkrivanje omiljenih pivskih lokacija i lokalne gastronomske ponude. Dobro došli u Karlovac i živjeli!