PRO3x3 Tour se bliži svom kraju i velikom finalu

Foto: Igor Kralj/Luka Stanzl/Pixell/Energy Basket d.o.o.

PRO3x3 Tour se bliži svom kraju i velikom finalu. Iza nas je još jedna postaja PRO 3×3 Toura – Otvorenog prvenstva Hrvatske u 3×3 košarci, grad Karlovac. Na legendarnom igralištu u Šancu, mjestu gdje je 1964. godine reprezentacija Hrvatske ugostila NBA All Stars momčad, brojna karlovačka publika mogla je uživati u potezima ponajboljih 3×3 košarkaša na ovim prostorima. Ovaj turnir je bio najbolja prilika za ugostiti sudionike te utakmice, kao i članove njihovih obitelji te im uručiti prigodne plakete.

Na turniru je, među ostalim ekipama, sudjelovala i ekipa 3×3 reprezentacije Hrvatske do 17
godina, prva koja je uspješno prošla kvalifikacije i izborila nastup na Europskom prvenstvu.
Ovaj sportsko-turistički projekt, koji je pokrenula Udruga PRO3x3 i tvrtka Energy basket d.o.o, pokazao se kao pun pogodak. Stoga ne čudi da su ga već na samom početku podržali: Hrvatska turistička zajednica, Ministarstvo turizma – Ured za sport, Hrvatski košarkaški savez, Hrvatska elektroprivreda i Laško, dok nas medijski prati Sportklub kanal.

Zahvala ide i našim domaćinima, grad Karlovac i turistička zajednica grada Karlovca pobrinuli su se da organizacijski sve prođe u najboljem redu. Velik broj djece za Kids day osigurali su ŽKK Karlovac i ŽKK Duga Resa, te KK KA-BA, KK Duga Resa i KK Ogulin. Osim navedenog Kids daya, Karlovac je imao priliku ugostiti i mini juniorski turnir na kojem su nastupile ekipe KK Radnik iz Križevaca, KK Borik Bjelovar te dvije kombinirane ekipe iz Karlovca.

Što se seniorskog dijela turnira tiče, prvog dana se odvijalo natjecanje po skupinama gdje smo dobili ekipe koje su drugi dan igrale eliminacijsku fazu turnira. Već su četvrtfinala pokazala da nas nevjerojatna večer čeka u Šancu – tri od četiri utakmice završile su sa samo jednim poenom razlike. Tako su više sreće i spretnosti pokazale ekipe 3×3 Skradin Aurum Sky za koju je igrao novi igrač br. 1 u Hrvatskoj Ivan Rašetina, te ekipe Statist, 3×3 Zagreb i gosti iz BiH, Aluplastik Živinice. Nakon polufinalnih dvoboja, dobili smo i sudionike velikog finala, ekipe 3×3 Skradin Aurum Sky i 3×3 Zagreb. Pobjedu u finalu ekipi 3×3 Skradin Aurum Sky donio je i MVP turnira, austrijanac Moritz Lanegger dvicom nekoliko sekundi prije kraja utakmice.

Nagrade za najbolje ekipe uručili su gradonačelnik Karlovca Damir Mandić, županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin, te državni tajnik za sport Tomislav Družak.

Uz sportsko značenje, ovaj je projekt i snažna turistička promidžba Republike Hrvatske jer su lokacije odigravanja turnira uistinu spektakularne. Sljedeći turnir će se tako odigrati u Zagrebu (02/03.09.2022), a onda nam slijedi Završni turnir u Puli (09./10.09.2022.)

#budiPRO
#budidiopriče
Energy basket doo i Udruga PRO 3×3