Zbog nepovoljne vremenske prognoze večerašnji program 27. Filmske revije mladeži i 15. FRFF-a u Gradskom kazalištu Zorin dom

Zbog nepovoljne vremenske prognoze večerašnji program 27. Filmske revije mladeži i 15. Four River Film Festivala bit će održan u Gradskom kazalištu Zorin dom, umjesto na Mrežnici.
U 20:30 sati bit će prikazan uspješan debitantski film domaće glumice Nine Violić, Baci se na pod. Spomenuti je naslov u proteklim mjesecima nagrađen na brojnim festivalima uključujući Festival mediteranskog filma Split, Pulski filmski festival, festivale u Rabu i Vukovaru. Film govori o posljednjim trenucima zafrkancije, nježnosti i apsurda prije rastanka jedne obitelji.
Uoči same projekcije filma, u sklopu programa “Žuti reflektor” (u kojemu pratimo daljnji profesionalni razvoj srednjoškolskih filmaša), bit će i predstavljanje Karla Gagulića.
Karlo Gagulić student je filmskog, televizijskog i multimedijskog oblikovanja na Sveučilištu VERN. Aktivno se od 2018. bavi filmskom režijom i produkcijom. Režirao je četiri filma, od toga jedan dokumentarni U svijetu anđela i tri igrana filma Brod u boci, Škola koja (ne) postoji i Adio. Otvorio je 2021. godine studentsku udrugu Playbox Production koja se bavi promicanjem filmske i video umjetnosti. Za svoja AV djela dobitnik je jednog GRAND PRIXja i tri nagrade publike na filmskim festivalima u Hrvatskoj. Njegov prvi igrani film Brod u boci uvršten je u literaturu Filmske naSTAVe, a sada priprema seriju po istoimenom filmu od šest epizoda za streaming platformu.