Večeras počinje 7. festival DOK

U organizaciji Općine Kamanje 9., 10. i 11. rujna se održava sedmo izdanje DOK-a, festivala dobre volje za ljude dobre volje, kojim se obilježava dan tog pokupskog mjesta na sjeveru Karlovačke županije, na granici sa Slovenijom.
U petak 9. rujna u 19 sati festival otvara radijski voditelj, pisac i komičar Damir Valent – Dado stendap nastupom “Spika 1”. U 20 sati nastupa umjetnica Magmatikka koja izvodi predstavu s vatrom. U 20.15 sati počinje nastup glazbene skupine Fafter, a nakon njih u 21 sat bend je koncert grupe Belfast Food. Večer se potom nastavlja uz glazbu disk-džokeja.
U subotu 10. rujna program počinje u 9.30 sati dječjom plesnom predstavom Zabavnog centra “Čarobna šuma”, a zatim slijede predstava “Čovječuljak snovuljak”, tečaj amaterske radiogoniometrije, pa pričaonica i likovna radionica za djecu “Labelko spašava svijet”.
Otvorenje zabavnog parka “Berto” je u 11 sati, od 12 od 14 sati će se moći koristiti zip-line, a u 13 sati se otvara sajam obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. U 15 sati je tradicionalna biciklijada po mjestu, a od 17 sati akademski likovni umjetnik Siniša Reberski krasopisom ispisuje imena posjetitelja festivala. U 19 sati slijedi nova Valentova stendap predstava “Spika 2”, a od 20.30 nastupa glazbeni sastav Motherhood, u 21.30 bend Ogenj, a dan zaključuje glazbena grupa Nipplesi iz Karlovca.
Nedjeljom je tradicionalno proštenje uz vruću janjetinu, a potom i svirku sastava Noćni život.
Svakoga dana od 9 do 19 sati je otvoren Arheo-park, a špilja Vrlovka se može razgledati uz stručno vodstvo također svaki dan festivala od 15 do 19 sati.
KAM? U KAMANJE!