Književni susret sa Zoranom Žmirićem i predstavljanje romana „Hotel Wartburg“

U Knjižnici za mlade u srijedu, 14. rujna 2022. u 19 sati bit će održan književni susret sa Zoranom Žmirićem i predstavljanje njegovog romana „Hotel Wartburg“.

Zoran Žmirić nagrađivani je riječki književnik, kolumnist i glazbenik, a Hotel Wartburg njegov je deseti rukopis. Radovi su mu prevedeni na engleski, francuski, njemački, poljski, slovenski, talijanski i ukrajinski jezik. Pokretač je prvog hrvatskog portala za računalne igre i prvog hrvatskog filmskog portala. Pisao je za mnoge portale i časopise, bio je član bendova Laufer, Grad te Grič, a iz hobija se bavio i fotografijom. Osim toga, veliki je fan strip kulture.

Hotel Wartburg objavila je Fraktura, a urednički potpisala Marina Vujičić. Knjiga je to o obitelji i odnosu oca i sina, priča o obitelji koja živi u Rijeci u vrijeme komunističke Jugoslavije, no nimalo patetična. Roman je podijeljen u tri dijela koji se sastoje od 55 kratkih priča koje su poredane kronološki i prate život te riječke obitelji od trenutka kad je njihov otac Wartburgom stigao pred zgradu do trenutka kad ga sin vozi prema izvoru gdje ga namjerava zapaliti.

Nikako nemojte propustiti ovaj zanimljiv književni susret!