Izložba slika mlade karlovačke umjetnice Amelie Ambruš

KA-MATRIX organizira izložbu mlade karlovačke umjetnice Amelie Ambruš. Otvorenje izložbe održati će se 16. rujna 2022. godine., u 19:00 sati u prostoru Infoshopa za mlade, Haulikova 22. Izložba će se moći pogledati do 23. rujna 2022.

o autorici:
Amelie Ambruš rođena 2009. godine u Karlovcu. Prvu samostalnu izložbu “Ruke” održala je 2019. godine u Gradskoj knjižnici “Ivan Goran Kovačić” u Karlovcu. Svoju ljubav prema gradu Karlovcu i njegovim rijekama pretočila je u svoj rad i slike. Njezina slikovnica “Riblje putovanje u prošlost grada Karlovca” koju je napisala i ilustrirala poklon je gradu za njegov 440. rođendan. Napisala je i ilustrirala desetak slikovnica od kojih su neke
također nagrađene i objavljene. Sudjelovala je na brojnim skupnim izložbama poput Hrvatskog sabora kulture, Karlovački likovni susreti. Aktivni je član udruge Ulak – Karlovac. Ove godine na 8. natječaju “Slavini mladi akvarelisti” osvojila je prvo mjesto za temu i rad pod nazivom: Moj san.

Izložbu se otvara u sklopu projekta Klub za mlade MUZA i Infoshop Karlovac uz potporu Grada Karlovca i Ministarstva kulture.