Javna gradska tribina o upravljanju zelenim površinama i drvoredima u Karlovcu

Udruga Eko Pan u četvrtak, 6. listopada 2022. organizira javnu tribinu o upravljanju zelenim površinama i drvoredima u Karlovcu. Tribina će se održati u prostoru Knjižnice za mlade ( Banjavčićeva 8 ) s početkom u 18 sati.
Karlovčanke i Karlovčani tradicionalno su, uz četiri rijeke, emotivno povezani i s gradskim zelenim površinama, bilo da se radi o parkovima ili drvoredima.
Održavanjem tribine želimo stanovnicima Karlovca i okolice otvoriti prostor za dijalog o stanju, uređenju, vođenju i upravljanju zelenim površinama u Karlovcu. Potaknuti ćemo raspravu o postojećim problemima i mogućim načinima njihovog otklanjanja. Na tribini ćemo predstaviti rezultate ankete provedene među građanima i fokus grupe održane na istu temu.
O karlovačkim zelenim površinama i metodama održavanja govorit će doc. dr. Sc. Vinko Paulić, dipl. ing. šum. Marko Ožura i dipl. Ing. Gordana Purgar ispred tvrtke Zelenilo d.o.o.
Tribina se organizira povodom partnerstva u projektu JEKA. Projekt „JEKA! – Jačanje eko-aktivizma za hitnu klimatsku akciju“ usmjeren je na globalni i lokalni problem produbljivanja klimatske krize te nedovoljnog kapaciteta građanskih inicijativa i građana_ki u Hrvatskoj i regiji da svojim djelovanjem utječu na klimatske politike. Nositelj projekta je Zelena akcija (Zagreb), a partneri Brodsko ekološko društvo – BED (Slavonski brod), Udruga za promicanje ekološke proizvodnje hrane, zaštite okoliša i održivog razvoja „Eko Zadar“ (Zadar), Udruga za zaštitu okoliša i prirode – Pan (Karlovac) te Natur og Ungdom (Norveška). Projekt “JEKA! – Jačanje eko-aktivizma za hitnu klimatsku akciju” je podržan sa 149.850,00€ financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova