Karlovac u TOP 3 najuspješnije kontinentalne destinacije gradskog turizma za 2022. godinu

Dani hrvatskog turizma predstavljaju najveći skup turističkih djelatnika u Hrvatskoj tijekom kojeg se dodjeljuju nagrade pojedincima, predstavnicima turističke industrije te najboljim odredištima i subjektima koji su svojim radom i rezultatima zaslužili prestižna priznanja.

U sklopu ovogodišnjih Dana hrvatskog turizma koji se od 6. do 8. listopada održavaju u Amadria Parku Šibenik jučer je na svečanosti dodjele godišnjih turističkih nagrada Karlovac  osvojio srebrno priznanje u kategoriji najuspješnija kontinentalna destinacija gradskog turizma. To je godišnja hrvatska turistička nagrada koju dodjeljuje Hrvatska turistička zajednica.

Titulu najuspješnije destinacije ove godine osvojio je Osijek dok je brončano priznanje dodijeljeno gradu Vukovaru.

Priznanje je preuzeo karlovački gradonačelnik Damir Mandić koji je tom prigodom izjavio: „Turizam je jedna od strateških odrednica razvoja grada Karlovca a jedino sinergijom i suradnjom svih turističkih dionika možemo razvijati održivi turizam na dobrobit lokalnog stanovništva. Pred svima nama je još puno rada a ovo priznanje velika obveza i poticaj.“

 „Ova nagrada je rezultat rada svih subjekata u turizmu grada, zahvaljujem svima koji su prepoznali vrijednost umrežavanja i nužnost podizanja kvalitete usluge“, rekla je direktorica TZ grada Karlovca Marina Burić.