Izabrana prva šapa najmješanca grada Karlovca za 2022. godinu

Udruga za lokalni razvoj „Turbina promjena“ danas je održala sedmi po redu „Izbor za najmješanca grada Karlovca“. Ovaj Izbor humanitarnog je karaktera te sva prikupljena sredstva idu u pomoć za zbrinjavanje napuštenih životinja suradničke organizacije na Projektu „Daj Šapu!“, Udruge za dobrobit i zaštitu životinja „Najbolji prijatelj“.

Najmješanca grada Karlovca za 2022. godinu izabrali su članovi žirija; Petra Šegulić ispred Udruge za lokalni razvoj „Turbina promjena“ i volonteri suradničke Udruge za dobrobit i zaštitu životinja „Najbolji prijatelj“ Nemanja Bila i Kristina Špehar. U ovogodišnjem Izboru za najmješanca grada Karlovca sudjelovao je 31 pas. Uz titulu najmješanca dodijelile su se i nagrade za drugo i treće mjesto, ali i za Mistere i Miss simpatičnosti te u kategoriji pod nazivom Super teška kategorija.

Za najmješanca grada Karlovca 2022. godine izabrana je Lady, vlasnice Mihaele Regetaš, drugo mjesto zauzela je Bella vlasnice Eme Grmšek Meštrović, a trećim mjestom proslavila se Tweety vlasnice Tee Šargač.

Ove godine novim kategorijama Mistera i Miss simpatičnosti te u Super teškoj kategoriji grada Karlovca proslavili su se Sparky vlasnice Kate Lušić kao Mister i Molly vlasnice Iris Jakin kao Miss simpatičnosti te u super Teškoj kategoriji pobjedu je odnio dobri div Mordor vlasnice Marijane Leskovac. Svi prijavljeni mješanci ponosno su prodefilirali Glazbenim paviljonom te zadivili žiri i sve posjetitelje.

„Izbor za najmješanca grada Karlovca“ provodi se svake godine u listopadu kako bi se simbolično obilježio Svjetski dan životinja ili Svjetski dan zaštite životinja. 4. listopad posvećen je pravima životinja i njihovu blagostanju, s posebnim naglaskom na odnos čovjeka prema ostalim životinjama i važnost svih životinja za život na Zemlji.

„Svake nas godine čeka preteška odluka kod odabira najmješanca jer su svi psi toliko posebni i svaka šapica nosi svoju priču. Nadamo se da naši dragi sudionici i svi koji nas vjerno prate posljednjih sedam godina  znaju da je kod ove manifestacije ipak fokus na humanitarnim dijelima koje činimo kao sudionici ove predivne priče. Također, nadamo se da su i svjesni koliko su doprinijeli svojim sudjelovanjem i donacijama. Ova će se priča zasigurno nastaviti, stoga vas očekujemo u još većem broju i naredne 2023. godine. Ovim putem zahvaljujemo svim medijskim pokroviteljima, pokrovitelju događaja Gradu Karlovcu i tvrtki Zelenilo d.o.o. te svim volonterima, organizatorima i sudionicima, a koji su omogućili provedbu ovogodišnjeg Izbora.“ – Petra Šegulić,  voditeljica ureda i direktorica Udruge za lokalni razvoj „Turbina promjena“.