Javna akcija uređenja DC Lauši: Samoodrživost u kriznim stanjima u ruralnoj zajednici

Javna akcija uređenja Društvenog centra Lauši koji vodi udruga ROMB – Razvoj održivog međuljudskog balansa, će se održati u Laušima (Erdelj 139 b, Generalski Stol) u subotu, 15. listopada od 10:00 sati. Akcija se provodi u okviru projekta Suradnjom i praksom do održive zajednice koji KA-MATRIX – udruga za društveni razvoj provodi u partnerstvu s udrugama Eko Pan i Avadhuta.

Na akciji će se kroz edukativno/praktične radionice učiti o uzgoju vlastite hrane kao odgovornoj pripremi za krizne situacije te iskustvenom radionicom steći uvid u način očuvanja mentalne stabilnosti u kriznim stanjima. Edukativnom radionicom prikazati će se kratki presjek razlika u načinu pripreme i reagiranja male ruralne sredine na krizna stanja u usporedbi s većim urbanim zajednicama temeljeno na iskustvima članova i volontera udruge ROMB. U praktičnom dijelu sudionici će naučiti kako urediti vrt: izraditi će se uzdignuta gredica, pripremiti kompost za zimu, malčirati te izvršiti ostale pripreme vrta za zimske mjesece. U okviru akcije bit će uređena i opremljena i informatička prostorija Udruge invalida rada Duga Resa, Mrežnička obala 8, Duga Resa.

Predviđeno trajanje radionica do 14 sati kada je planiran topli ručak za sve uključene.

Potreban materijal za akciju bit će osiguran od strane organizatora i partnera. Sudionike/ce pozivamo da ponesu radnu odjeću i obuću, te, ukoliko žele, vlastiti alat (čekić, aku bušilicu / odvijač, ubodnu pilu, lopatu, krampicu i slično). Akcija će se provesti u prilagođenom programu i u slučaju slabije kiše.

Akciju zajednički organiziraju udruge ROMB, KA-MATRIX, Avadhuta, Eko PAN, UIR Duga Resa, udruga Naš Turanj, stanovnici mjesnog odbora i Civilna zaštita Karlovac. Poziv je otvoren svim zainteresiranima građanima/kama, volonterima/kama, članovima/cama lokalne zajednice i stanovnicima sela Lauši.

Za sva pitanja i informacije kontaktirajte nas na e-mail: info@ka-matrix.hr ili na broj telefona: 095 444 6880.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/5529599550452300

~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Cilj projekta Suradnjom i praksom do održive zajednice je informirati i povezati lokalne organizacija civilnog društva na području Karlovca i Karlovačke županije u cilju pravovremenog i učinkovitog odgovora na potrebe zajednice u kriznim situacijama. Program se provodi kroz niz radionica, javnih akcija i kampanja u smislu prijenosa znanja i praktičnog djelovanja.
Projekt „Suradnjom i praksom do održive zajednice“ sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 474.563,71,00 kuna. Projekt provodi udruga KA-MATRIX u partnerstvu s udrugama Avadhuta – udruga za promicanje multikulturalnosti i zdravih stilova života i PAN – udruga za zaštitu okoliša i prirode.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Organizacija radionica je sufinancirana iz Europskog socijalnog fonda.