Mjesec hrvatske knjige „MISLI NA SEBE- ČITAJ!”

Mjesec hrvatske knjige nacionalna je manifestacija koju od 1995. godine organiziraju Knjižnice grada Zagreba, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske. Gradska knjižnica Ivan Goran Kovačić ove godine pripremila je 27 raznih događanja za svoje vjerne korisnike.Brojne radionice, književni susreti, kvizovi, izložbe, kreativne radionice, a sve s ciljem popularizacije čitanja i domaće književnosti.pod motom Misli na sebe – Čitaj!

Cilj manifestacije je istaknuti iznimnu važnost knjige, ali i knjižnica kao mjesta javnog i slobodnog pristupa koja se sve više približavaju građanima.

– U Ilirskoj dvorani tijekom Mjeseca knjige imat ćemo pet književnih susreta i jedan koncert. Predstavit ćemo našeg karlovačkog novinara i pisaca Gorana Majetića i njegovu knjigu „Od miljokaza i krajputaša do sunčanih ura – spomenici povijesnih cesta Karoline, Jozefine,, Lujzijane u Karlovcu i okolici“. Tu nam je književni susret sa Zoranom Ferićem i književna večer s Kristianom Novakom, a u Knjižnici za mlade gostuje Ivica Prtnječa. Predstavit će se i naš kolega knjižničar, dječji pisac Željko Mavretić sa svojom novom slikovnicom, u Ilirskoj dvorani bit će i susret Kluba ljubitelja poezije „Stihom u srce“ koji će predstavit zbirku pjesama Irene Kalan Neri, ističe ravnateljica Knjižnice Jasmina Milovčić uz poziv svim korisnicima i onima koji će to tek postati da posjete karlovačku knjižnicu. Detaljniji program potražite na web stranici www.gkka.hr i na društvenim mrežama.