Slatka jesen u Karlovcu

Istražite ponudu jela i slastica s kestenima u karlovačkim restoranima i slastičarnicama

Karlovac je grad u parku ali i grad kojeg okružuje šuma stoga ne čudi da je kesten jedna od čestih i omiljenih lokalnih namirnica. U kestenima uživamo ponajviše u listopadu i studenom kada karlovački ugostitelji pripremaju slasna jela i slastice s ovom omiljenom namirnicom te kada zamamni miris pečenih kestena kod lokalnog kestenjara ispuni zrak naših ulica.

Turistička zajednica grada Karlovca u sklopu IQM projekta već treću godinu za redom kontinuirano provodi promociju gastronomske ponude kao motiva za posjet Karlovcu. Ponudu slastica i jela s kestenima u listopadu i studenom prati i promotivna kampanja na društvenim mrežama. Tijekom ove godine provedene su promotivne kampanje jela s ribom, slastice i jela s jagodama, jela s pivom kao namirnicom, te jela s gljivama. Cilj je ove kontinuirane aktivnosti u suradnji s ugostiteljima pozicionirati Karlovac kao kvalitetnu cjelogodišnju gastronomsku destinaciju.

I ove jeseni brojni karlovački restorani i slastičarnice potrudili su se i osmislili bogatu  Ponudu slastica i jela s kestenima za sve ljubitelje ove jesenske namirnice. Bogata gozba čeka vas u sljedećim ugostiteljskim objektima: bistroima Kastel i Palma,  konobi Črni kos, restoranima Kalvarija, Kvaka, Lana Korana, Lovački rog, Kristal, Pod starimi krovovi, Tempo te slastičarnicama Tara sweets i Caffe bar Choco.

U ponudi će se tako naći jela poput krem juhe i njoka od kestena, bifteka i ramsteka u umaku od kestena te slastice cheesecake, kolač, torte, mousse i rolade s kestenima, ali i brojne prigodne slastice u čaši. Ova ponuda će trajati do početka Adventa pa pozivamo sve da ove jeseni odaberu Karlovac te nakon obilaska brojnih karlovačkih atrakcija isprobaju lokalnu gastro ponudu.

Ako želite sami pripremiti jelo s kestenima ili nekom drugom lokalnom namirnicom  inspiraciju i savjete pronađite na blogu Visit Karlovac na linku Gastro Karlovac.

U slast i dobro nam došli!