Predstavnici Udruge slijepih USKA na 27. Hrvatskom simpoziju osoba s invaliditetom

Predstavnici Udruge slijepih USKA predsjednik Mirsad Bećirović i tajnik Romija Radočaj Naglić sudjeluju na 27. hrvatskom simpoziju osoba s invaliditetom čija je tema “Konvencija UN o pravima osoba s invaliditetom – o nama uvijek s nama – od slogana do realnosti” u suradnji i suorganizaciji sa Zavodom za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, pod pokroviteljstvom predsjednika RH, Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Grada Zagreba.
Simpozij se održava 24. i 25. listopada u Hotelu Diplomat u Zagrebu okupio je preko 240 sudionika predstavnika udruga osoba s invaliditetom iz cijele Hrvatske.
Program Simpozija obuhvaća među ostalim Akcijski plan izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom od 2021. do 2024. – snažna podrška provedbi KPOSI; novi opći komentar na članak 27. KPOSI rad i zapošljavanje; izazovi u zapošljavanju osoba s invaliditetom; integrativne radionice; europska strategija za skrb; prikaz mobilne aplikacije “Pristupačni Zagreb”; izazovi, pozitivna iskustva i preporuke u pružanju podrške žrtvama i svjedocima kaznenih djela; predstavljanje rada skloništa za žene žrtve nasilja i boćanje kao izazov za sportaše s invaliditetom. Održane su i dvije radionice o temama žene s invaliditetom i mladi s invaliditetom.
Drugi dan 27. hrvatskog simpozija osoba
s invaliditetom rezerviran je za konferenciju Centara znanja “Zajedno znanjem” u organizaciji Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske – SOIH na temu Nacionalne razvojna strategija Republike Hrvatske do 2030. kao izazova održivosti.
Ispred Udruge slijepih USKA  simpoziju nazoče predsjednik Mirsad Bećirović i tajnik Romija Radočaj Naglić.
Simpozij je otvorila predsjednica SOIH-a Zajednice Saveza osoba s invaliditetom Hrvatske Marica Mirić.
tekst napisala Romija Radočaj Naglić