Kriptovalute – Uvod i fenomenologija

KA-MATRIX organizira uvodnu radionicu o kriptovalutama koja će se održati u Infoshopu Karlovac (Jurja Haulika 22, 2. studenog 2022. od 18:00 sati. Voditelj radionice je Sven Capan. Na uvodnoj radionici bavit ćemo se najčešćim i najznačajnijim pitanjima, idejama i zabludama vezanim uz kriptovalute.
Kriptovalute su relativno nepoznat pojam većini ljudi u Hrvatskoj, no svake godine sve je veći interes za ovaj novi oblik financija i povezanih tehnologija. Mnogi tvrde da je u pitanju prevara, dok s druge strane entuzijasti naglašavaju isključivo pozitivne strane. Naravno, istina nije niti crna ni bijela veća mnogo opširnija i kompleksnija te zahtjeva dublje razumijevanje.
Sudionici će imati priliku naučiti osnovnu terminologiju, temeljne značajke te dobiti uvod u naprednije aspekte kriptovaluta, blockchaina i pratećih tehnologija:
Nastanak kripto i blockchain tehnologije
Osnovna terminologija
Osnovne značajke
Upotreba, svrha i problemi
Trgovina kriptovalutama
Kripto-novčanici i aplikacije
Regulacije u Hrvatskoj
Prevara ili nova grana tehnologije i industrije?
Mnoga su od ovih tema u većini sličnih predavanja zasjenjena pitanjem i mogućnostima “lake zarade”, no primarni fokus radionice bit će na fenomenologiji i upotrebi kripto tehnologija.
Raspravit ćemo i o današnjoj situaciji u kripto-svijetu u odnosu na aktualno stanje svjetske ekonomije. Utječu li svjetska inflacija, stanje na tržištu dionica i gospodarstva vodećih ekonomskih sila na razvitak kriptovaluta?
Na kraju radionice otvorit će se diskusija o ovim, kao i nespomenutim temama i značajkama kriptotehnologija, te je svatko pozvan na sudjelovanje.
VAŽNO!!!
*Zainteresirani za trgovinu, upotrebu kripto-aplikacija i novčanika dobrodošli su ponesti svoj laptop ili mobitel gdje će dobiti iskustvo korištenja iz prve ruke.*
Ukoliko se stvori posebni interes za određene teme, postoji mogućnost daljnjeg organiziranja dodatnih radionica i događanja u dogovoru sa sudionicima.
Zbog bolje organizacije prostora molimo sve koji su zainteresirani za sudjelovanje da se jave na info@ka-matrix.hr, FB event, telefon 095 4446880.
Radionicu organizira udruga KA-MATRIX unutar programa Infoshopa Karlovac Moment kulture uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.