Održana prezentacija programa Obrta za podršku u učenju i instrukcije Petrica Kerempuh u Karlovcu

Početkom rujna ove godine svoja je vrata u gradu Karlovcu otvorio Obrt za podršku u učenju i instrukcije “Petrica Kerempuh”. “Petrica Kerempuh” okuplja tim stručnjaka kako bi djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta te različitih kognitivnih i psihofizičkih sposobnosti pružio podršku u savladavanju svih nastavnih predmeta i obrazovnih zadataka kroz sve nastavne predmete. Uz individualne programe podrške i ponudu instrukcija, novost u gradu Karlovcu je i program iskustvenih Outdoor edukacija po raznim urbanim i manje urbanim lokacijama diljem Hrvatske i STEM radionica namijenjen djeci od 10 i više godina. Kao dio cjeloživotnog učenja i dopuna redovnom obrazovanju, ovakav program stvara nove mogućnosti u različitim segmentima obrazovanja te obogaćuje društveni i kulturni život zajednice. S ciljem jačanja i razvijanja građanskog odgoja i kulture, obrazovnih postignuća i ekološke svijesti učenici uče nastavne pojmove prema kurikulumu Ministarstva znanosti i obrazovanja u konkretnoj stvarnosti uz stručno vodstvo za svaku obrazovnu problematiku. Pristupom učenju i obrazovanju koji uključuje izlete, putovanja i pustolovne aktivnosti, druženja te radionički oblik rada, djeca i mladi upoznaju svijet u kojem žive te razvijaju samostalnost i odgovornost, konstruktivnu komunikaciju, suradnju, timski rad, povjerenje, te postaju motiviraniji za samosvjesno rješavanje obrazovnih izazova i problema. Vođen izrekama „Granice su samo u našoj glavi“, „Putujem – rastem!“, već u studenome obrt kreće s raznolikim programom u suradnji s KAMAT Adventure Travel agencijom i timom suradnika. Roditelju, skrbniku ili asistentu djece s poteškoćama u razvoju osigurano je besplatno mjesto na edukacijama.

Više o programima i ostalim popustima u obrtu “Petrica Kerempuh” možete saznati na web stranici www.petricakerempuh.hr , pozivom na broj 098 185 5005 ili posjetom na adresu Senjska 39 u Karlovcu.

Svi zainteresirani mogu se putem linka u nastavku besplatno prijaviti u Klub Petrice Kerempuha čime ostvaruju popust za članove i/ili po želji odabrati neku od edukacija u ponudi: https://forms.gle/JRtTS3WbcvkVttF18