Društveni izlet na Petrovu goru

Pozivamo vas na društveni izlet pod nazivom „Hodaj i podrži ME!“ koji će se održati 13. studenog 2022. sa početkom u 10.00 sati ispred restorana Muljava, na Petrovog gori. Izlet će voditi vodič HPS-a i član Planinarskog društva Dubovac, kako bi izlet za sudionike bio što sigurniji. Predviđeno trajanje šetnice je 1 sat, ovisno o kondiciji sudionika.

Cilj izleta/šetnice je podrška osobama s invaliditetom, u cilju povezivanja i uključivanje osoba s invaliditetom u zajednicu.

Na izlet pozivamo osobe s invaliditetom, kao i  članove njihovih obitelji i prijatelje kao podrška osobama s invaliditetom. Ovim želimo staviti naglasak na ravnopravnost između zdravih osoba i osoba s invaliditetom u vidu zajedničkog društvenog izleta.

Cilj  projekta je osobe s invaliditetom uključiti u zajednicu te utjecati na prevenciju osjećaja izoliranosti i usamljenosti. Baveći se planinarenjem/šetanjem osoba postaje aktivna, ima društvo, ispunjeno slobodno vrijeme, ruši predrasude te pridonosi inkluziji. Na taj način želimo osobe s invaliditetom potaknuti da ojačaju te se povežu s drugima u druženju i razgovoru i obogate društveni život. Kroz fizičku aktivnost mogu sklopiti nove kontakte/poznanstva što potiče motivaciju, potiskuje osjećaj manje vrijednosti i potiče osjećaj pripadnosti.

Pridružite nam se na  izletu i podržite osobe s invaliditetom!

Prijave su obvezne preko prijavnog obrasca: https://forms.gle/XNKQavMPsqkjyEsT9

Izlet je besplatan u sklopu projekta pod nazivom „Hodaj i podrži ME!“ koji se financira temeljem Javnog natječaja za financiranje projekta iz proračuna Karlovačke županije.