Večer poezije: Mojca Rapo-Waite i Almir Pehlić

Pridružite se u petak, 2. prosinca 2022. u 18 sati u Gradskoj knjižnici Ozalj večeri poezije s karlovačkim pjesnicima Mojcom Rapo-Waite i Almirom Pehlićem. Mojca i Almir čitat će pjesme iz svojih aktualnih zbirki poezije, a pozvani su  i druge pjesnici da predstave vlastite stihove.
Mojca Rapo-Waite rođena je u Karlovcu. Poeziju je počela pisati i objavljivati još u osnovnoj školi. Studirala je u Zagrebu i Ljubljani. Predaje filozofiju, logiku i etiku u Gimnaziji Karlovac. Objavila je tri pjesničke zbirke : Razglednica mjeseca, Pjesme o rijekama, i Razglednica sunca. Piše i na slovenskom jeziku, a njezina pjesma “Tihotapka sanj” na slovenskom jeziku nagrađena je na natječaju “Sanjam svet” u sklopu Noći knjige 2021. godine u Sloveniji. Izbor iz poezije predstavila je u emisiji Poezija naglas Trećeg programa Hrvatske radiotelevizije.
Pjesme, stručne tekstove, prijevode, osvrte i recenzije objavljuje u raznim časopisima, novinama i publikacijama u zemlji i inozemstvu. Sudjeluje na brojnim i raznolikim pjesničkim događanjima koja promoviraju poeziju.U pripremi ima još nekoliko neobjavljenih pjesničkih zbirki.
Almir Pehlić pjesnik je i teolog, rođen je u Karlovcu gdje živi i književno djeluje. Doktorirao je teologiju 2022. godine te predaje sustavnu teologiju na Protestantskom teološkom učilištu u Osijeku i služi kao svećenik pri Protestantskoj reformiranoj kršćanskoj crkvi.
Pjesme je objavljivao u časopisima i zbornicima. Član je Književnog kruga Karlovac od 2020. godine kada je objavio prvu knjigu poezije “Karlovačke kiše”. U njegovim pjesmama isprepliću se motivi Karlovca i Zagreba, a piše u slobodnom stihu i u rimi. Inspiraciju za poeziju pronalazi u sjećanju na djetinjstvo kao i u jesenjim kišama. Trenutno priprema dvije nove knjige, jedna je knjiga poezije a druga je stručna knjiga s područja sakramentalne teologije.